Aproape 200 000 de pensionari suceveni pot beneficia de retete compensate cu 90%

Directorul general interimar al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Suceava , Michaela Pelepco a declarat ca medicamentele pentru aceasta categorie de persoane pot fi achizitionate de la cele 104 farmacii aflate in relatii contractuale cu institutia.

Ea a spus ca medicii de familie si-au procurat deja formularele tip si ca farmaciile dispun de programul informatic necesar operatiunii de inregistrare si onorare a retetelor. Michaela Pelepco a mai spus ca retetele compensate 90% sint eliberate de medicii de familie doar in baza cuponului de pensie si a declaratiei pe propria raspundere, cum ca beneficiarul nu realizeaza alte venituri, declaratie ce nu trebuie autentificata la notariat.. Pentru decontarea medicamentelor compensate in proportie de 90% au fost alocate 56,7 miliarde de lei pina la finele anului.

Presedintele Colegiului Judetean al Farmacistilor Suceava , Doinita Cocris a declarat ca toate farmaciile din judet care au relatii contractuale cu CJAS Suceava dispun de logistica ne