Firma dorneana sanctionata de ITM pentru ca folosea forta de munca la negru


Intră acum și în grupul de

Inspectorul sef al ITM Suceava, Nicolae Hanceriuc a declarat, marti, ca SC Nord Bucovina Prodimpex SRL Vatra Dornei a fost sanctionata cu suma de 40 de milioane de lei intrucit s-au depistat in timpul controlului un numar de sase persoane care lucrau fara forme legale . Societatea respectiva a mai fost amendata si cu suma de 20 milioane de lei pentru neinregistrarea unui contract de munca.

Alte trei firme, SC Nord Gat SRL Suceava, SC Bancu Prod Com SRL Vatra Dornei si SC Bad Nord SA au fost amendate de inspectorii ITM Suceava cu cite 30 milioane de lei pentru neachitarea contributiei la fondul asigurarilor sociale si la fondurile speciale .

Inspectorii ITM Suceava au controlat , in perioada 6-12 august, un numar de 79 de agenti economici din judet pe linia respectarii relatiilor de munca.

Inspectorul sef al ITM Suceava a spus ca in aceeasi perioada au fost efectuate controale si pe linia securitatii si sanatatii in munca in 37 de unitati neinregistrindu-se deficiente majore .Hanceriuc a spus ca o firma din municipiul Suceava, Mezon Prest SRL a fost sanctionata cu avertisment contraventional pentru deficiente in exploatarea unei instalatii electrice.

Inspectorii ITM sint antrenati in trei campanii natioanale care vizeaza controale atit in domeniul relatiilor de munca, dar si in domeniul securitatii si sanatatii in munca la unitati din agricultura, silvicultura si la unitati producatoare de alcool .


Intră acum și în grupul de