Politia Suceava: Cele mai multe accidente cu biciclisti si mopedisti in perioada mai-noiembrie


Intră acum și în grupul de

Poliţia Suceava a început acţiuni preventive în rândul bicicliştilor şi mopediştilor privind atenţia pe care trebuie să o aibă în timp ce circulă mai ales că de la debutul sezonului cald cetăţenii utilizează mai frecvent pentru deplasare şi agrement bicicletele şi mopedele.

Astfel, poliţiştii au  organizat şi desfăşurat o acţiuni de prevenire şi combatere a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor pe DN2,  DN 17 dar şi pe drumurile adiacente. De asemene, în perioada 23 – 24 aprilie au fost organizate întâlniri cu elevii în mediul şcolar, materiale cu caracter preventive şi recomandări fiind promovate către peste 2000 de tineri.

Acţiunile au fost desfăşurate în condiţiile în perioada mai – noiembrie se produc cele mai multe accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de mopede şi biciclete.

Unul din cele mai grave accidente de acest gen s-a produs chiar în data de 23 aprilie, în jurul orei 16.35, pe D.N 17A, în interiorul comunei Marginea, când D. Costel, de 23 de ani, din localitate, în timp ce conducea motociclul,  nu a acordat prioritate pietonului S. A., de 11 ani, angajat în traversarea drumului public pe trecere pentru pietoni semnalizată corespunzător prin marcaj şi indicatoare, intrând în coliziune cu acesta.

  În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului, care a fost diagnosticat cu leziuni pentru care necesită un număr de 40-45 zile îngrijiri medicale.

bicicleta

 De asemenea, în data de 21 aprilie, ora 11.40, pe DJ 209D din comuna Dărmăneşti,  un tânăr de 23 ani din municipiul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, fără să se asigure, a efectuat depăşirea motoscuterului condus de un bărbat de 81 ani din comuna Dărmăneşti, care a virat spre stânga. În urma impactului, bărbatul de pe motoscuter a fost rănit uşor.    Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar la spital i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 Tot la data de 21 aprilie, în jurul orei 22.46, un tânăr de 19 ani din comuna Stroieşti, aflat în stare de ebrietate, în timp ce conducea o bicicletă pe str. Munteni din localitate, s-a dezechilibrat şi a căzut, autoaccidentându-se.  Victima a fost transportată şi internată la spital pentru investigaţii medicale.   Biciclistul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii  alcoolemiei.

„În aceste condiţii sfătuim pe cei care circulă pe bicicletă să manifeste maximă atenţie şi să respecte regulile rutiere pentru a nu fi victime ale accidentelor”, precizează Poliţia Suceava.


Intră acum și în grupul de