Cetatenii moldoveni intra de luni in Romania fara vize. Vezi ce le pregateste CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Cetăţenii din Republica Moldova care au paşaport biometric pot călători fără vize şi rămâne pentru maximum 90 de zile în zona Schengen.

Cetăţenii Republicii Moldova titulari de paşapoarte biometrice pot intra în România şi rămâne pe teritoriul ţării, începând de luni, fără a avea obligaţia de a deţine viză, pentru şederi a căror durată totală nu depăşeşte 90 de zile, în cursul oricărei perioade de 180 de zile. Acelaşi lucru este valabil pentru celelalte state ale UE.

 

Concret, vecinii de peste Prut vor scăpa de vize pentru 26 (membre Schengen sau care urmează să fie membre, cum este cazul României) din cele 28 de state membre ale UE, cele două excepţii fiind Marea Britanie şi Irlanda.

 

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, la mijlocul lunii aprilie  că autorităţile sucevene vor să promoveze intens destinaţia turistică Bucovina în Republica Moldova, mai ales că cetăţenii moldoveni vor beneficia de regim fără vize.

vama festival hrib

Nechifor a spus într-o conferinţă de presă că CJ Suceava îşi propune o promovare ţintită pe turişti din Republica Moldova, care de la sfârşitul acestei luni vor putea intra în ţară fără vize şi a menţionat că turiştii moldoveni sunt foarte ataşaţi de valori ale istoriei comune, Ştefan cel Mare, Putna sau Voroneţ.

El a arătat că, anual, în România veneau aproximativ 40.000 de turişti din Republica Moldova, iar aceştia vizitează în special Valea Prahovei, Bucovina, Litoralul şi Delta Dunării.

„Moldova poate asigura o zonă importantă de turişti în viitor. Cred că această oportunitate de turişti din Republica Moldova va fi uşor absorbită de piaţa suceveană pentru că avem multe în comun cu ei”, a spus preşedintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de