Prezenta masiva la Tirgul Mesterilor Populari de la Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul Complexului Muzeal Bucovina, Ioan Cocuz a declarat, joi, ca s-au trimis invitatii unui numar de 130 de mesteri populari din tara si strainatate , dar numarul artistilor prezenti la aceasta editie a depasit estimarile organizatorilor, pe platoul Casei de Cultura fiind prezenti aproape 250 de mesteri populari.

Exponatele confectionate din ceramica, piatra sau lemn, incinta ochii vizitatorilor , standurile amenajate punind la vinzare atit oale si farfurii din ceramica, icoane pictate pe lemn si piatra , sculpturi in lemn, oua incondeiate, tesaturi si broderii, cit si obiecte confectionate din piele, articole de imbracaminte, dar si cozonaci unguresti.

Printre organizatorii Tirgulului Mesterilor Populari se numara Consiliul Judetean Suceava, Complexul Muzeal Bucovina, Centrul Judetean de Creatie populara si Primaria Suceava si Camera de Comert , Industrie si Agricultura Suceava.

Participantii la acest tirg vor primi diplome, iar un juriu format din profesionisti va acorda cinci premii celor mai buni mesteri populari.


Intră acum și în grupul de