Lucrarile de igienizare in scoli realizate in proportie de 70%


Intră acum și în grupul de

El a spus ca majoritatea lucrarilor de igienizare si de reparatii sint efectuate de personalul de intretinere al scolilor, cu materiale achizitionate din fonduri proprii ale unitatilor de invatamint.

„Asigurarea fondurilor necesare intretinerii scolilor nu poate fi facuta de Primarii intrucit multe dintre acestea nu au bani „, se arata intr-un raport al ISJ Suceava cu privire la stadiul pregatirii scolilor pentru inceperea anului scolar 2004-2005.

In acelasi document se precizeaza ca in anul 2004, MEC a alocat suma de 5,5 miliarde de lei necesare finalizarii unor lucrari de investitii incepute in anii anteriori in doua scoli din Ulma si Siret si pentru reabilitarea cladirii unei gradinite din Radauti.

Lucrarile la aceste trei obiective sint in curs de finalizare pina la 15 septembrie.

„Pentru scoala Ulma suma alocata nu acopera valoarea lucrarilor de executat cu 300 milioane de lei, iar la Gradinita nr.2 din Radauti fondurile alocate de MEC acopera doar o parte din necesarul pentru amenajarea spatiilor, in acest caz existind promisiuni de cofinantare si din partea Primariei Radauti”, se precizeaza in raportul ISJ Suceava.

In municipiul Falticeni , cazanele de la centralele proprii ale Grupurilor Scolare Agricol si „Mihai Bacescu”, precum si cel al Colegiului National Nicu Gane trebuie inlocuite, iar in cazul in care Primaria nu va avea fonduri pentru inlocuirea acestora trebuie gasite solutii pentru repararea lor.

La Scoala cu clasele I-VIII din Straja corpul vechi al cladirii nu mai prezinta siguranta in exploatare , necesitind lucrari de consolidare, iar la Scoala din Volovat , un corp de cladire cu etaj prezinta probleme de stabilitate avind un perete fisurat pe toata inaltimea cladirii din cauza tasarii locale si a ruperii fundatiei cladirii.

In comuna Siminicea, corpul principal al scolii are acoperisul in stare avansata de degradare, de aceea sint necesare fonduri pentru inlocuirea urgenta si in totalitate a acestuia.

Un caz mai deosebit este cel al unei Gradinite din nou infiintata comuna Hirtop in care invata trei grupe cu 95 de copii unde cladirea trebuie eliberata pentru amenajarea sediului Primariei si inca nu exista un alt spatiu disponibil pentru desfasurarea activitatii gradinitei.

Inspectorul scolar general al judetului Suceava, Mihai Vitcu a declarat, joi, ca pentru situatiile de genul celor inregistrate la Straja sau Volovat , trebuie gasite solutii din partea comunitatilor locale care ar putea sa acceseze programe de reabilitare a scolilor cu finantari europene.

El si-a exprimat speranta ca pina la inceperea anului scolar , toate unitatile de invatamint sa poata primi copiii in conditii de siguranta.

ISJ Suceava va efectua , in perioada, 23-27 august un control care vizeaza stadiul pregatirii unitatilor scolare in vederea inceperii anului scolar 2004-2005.


Intră acum și în grupul de