Fostul sanatoriu din orasul Solca, in flacari. Vezi de la ce a pornit focul! (FOTO+VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un incendiu a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la clădirea (P+1) dezafectată a fostului sanatoriu din oraşul Solca, pentru stingerea flăcărilor acţionând militarii Gărzii de intervenţie Solca şi ai Detaşamentului de pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore, care au intervenit cu patru autospeciale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, plt.adj. Alin Găleată, incendiul, care a izbucnit în dimineaţa zilei de luni, 28 aprilie a.c., a fost observat şi anunţat cu întârziere, la ora 2:46.

 „La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau cu violenţă la etaj şi la nivelul acoperişului sanatoriului, existând pericolul de propagare la clădirile învecinate. Au ars astereala acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 1000 de metri pătraţi, planşeele construite din lemn şi stuf dintre parter, etaj şi podul clădirii, şi alte elemente de lemn din componenţa construcţiei (elemente de compartimentare, tâmplărie, pardoseală etc.)”, a precizat Alin Găleată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului,a mai arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, a fost focul deschis în spaţii închise, izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă şi  nesupravegheată în podul clădirii.

În momentul transmiterii acestei ştiri, pompierii militari lucrau pentru înlăturarea efectelor negative rezultate în urma incendiului.


Intră acum și în grupul de