„Trebuie sa ne asiguram ca proiectele noi se pot incheia pana la data de 31 decembrie 2015”. Vezi in ce context a spus asta seful CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 300 de milioane de euro vor fi investiţi în următorii ani în modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare din judeţ, din care investiţii de 120 de milioane de euro, din prima etapă a POS Mediu vor fi finalizate până la 31 decembrie 2015, a declarat luni şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor.

Potrivit acestuia, la proiectul derulat de CJ Suceava în cinci zone din judeţ ce presupune modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Mediu, în valoare de 120 milioane euro s-au făcut economii de 20 de milioane de euro în urma licitaţiilor de execuţie.

nechifor

Preşedintele CJ a spus că autorităţile sucevene analizează în prezent cum vor fi folosiţi aceşti bani rezultaţi din economii pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare. „Trebuie să ne asigurăm că proiectele noi se pot încheia până la data de 31 decembrie 2015”, a declarat Nechifor.

El a arătat că analiza pentru determinarea localităţilor unde se vor face investiţiile ţin cont atât de evoluţia proiectelor aflate în dezvoltare pe POS Mediu, dar şi de master-planul care este în faza finală de aprobare pentru finanţările din etapa a doua a POS Mediu în valoare de 190 de milioane de euro. „Obiectivul în plan judeţean rămâne acelaşi şi este legat de necesitatea de a asigura o exploatare eficientă a sistemului de apă şi canalizare cu operatorul regional unic ACET SA Suceava”, a spus Nechifor.

El a subliniat că în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Suceava au intrat încă 14 localităţi pe lângă cele 33 care sunt deja asociate, iar una dintre condiţiile obligatorii pentru primirea de finanţări nerambursabile este apartenenţa la această asociaţie.

Nechifor a menţionat că pentru celelalte localităţi CJ Suceava asigură abordarea de fonduri în cadrul PNDL, dar şi pe noul Program Operaţional Regional 2014-2020 care permite inclusiv finanţare de proiecte în domeniul reţelelor de apă şi canalizare.


Intră acum și în grupul de