Dotari cu aparatura performanta la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul DSVSA Suceava, Vasile Cimpan a declarat , vineri, ca dotarea cu acest microscop face parte dintr-un program national care are ca scop final acreditarea laboratoatelor sanitare veterinare dupa normele Uniunii Europene.

Cimpan a spus ca Laboratorul sucevean va fi dotat pina la sfirsitul acestei luni cu alte doua aparate performante pentru determinarea calitatii laptelui .

El a explicat ca cele doua noi aparate vor permite si identificarea germenilor patogeni din lapte proveniti de la animale posibil bolnave, dar si determinarea unei eventuale contaminari a laptelui din cauza unor deficiente igienice in manipularea materiei prime.

Directorul DSVSA Suceava a mai spus ca, in prezent, in privinta dotarilor exista diferente „enorme” fata de cele din anii 2000-2001 , insa lista acestora ramine deschisa in conditiile in care mai trebuie schimbata din aparatura veche aflata in laboratorul sanitar veterinar sucevean , care in unele cazuri, functioneaza din anii 1970.

El a precizat ca , recent, s-a pus in functiune si un aparat pentru testarea radioactivitatii produselor de origine animala si vegetala, iar Laboratorul Sanitar Veterinar este si laborator zonal de referinta pentru judetele Suceava, Botosani, Bistrita Nasaud si Maramures pentru determinarea reziduurilor.

„Asigurarea securitatii alimentare a populatiei prin controlul produselor de origine animala si vegetala este scopul final al programului national de acreditare. Laboratoarele sanitare veterinare de stat functioneaza acum exact la fel ca cele din Comunitatea Europeana”, a spus Cimpan.


Intră acum și în grupul de