Lungu: Deocamdata, nu avem solicitare de concerte sau mitinguri electorale


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu1Conferinta de presa

Ion Lungu, primarul Sucevei:

„De ce nu ne-am temut nu am scapat si sunt 3 contestatii la reabilitarea strazilor. Tehnic Assist a depus desi a fost descalificat, Geprocon SA Iasi si chiar si castigatorul Victor Construct pentru a nu se lua in considerare celelalte 2 contestatii. Dupa ce vine raspunsul de la Consiliul Contestatiilor.

Incep sa cred ca cei de la Consiliul Natonal vor da un raspuns rapid si vom avea un castigator. Suntem in criza de timp deja.

Cei de la Termica sustin ca pana pe 24.06 2014 mai pot transporta apa calda si caldura. Ce vom face dupa data asta e greu de spus. In masura in care vor fi ofertanti pe 12 mai vom vedea. Daca nu va fi nici o oferta, probabil vom negocia cu Termica. Din discutiile cu administratorii judiciari, ei ar fi interesati sa presteze acest serviciu in continuare. Pe 6 mai, e o sedinta extraordinara la Termica cu creditorii si vom vedea ce se intampla acolo.

Sunt certuri intre ciobani in zona Burdujeni la intersectia cu Fetesti si in fiecare an trebuie sa mergem cu politia acolo sa ii despartim. Pasunea care e a municipiului sa o licitam pe 5 ani. Sunt 67 hectare si s-a evaluat. 785 lei pe ha pe an. Speram sa facem o licitatie rapida pentru ca sunt foarte multi solicitanti.

Vom gasi o solutie legala pentru a da bani la CSM. E vorba de 400.000 lei. In masura in care CL va aproba, vom semna contractele si vom vira banii cat mai rapid. Primaria este singura care sprijina sportul an de an. Am dat 3 miliarde de lei la fotbal si 2 miliarde la handbal. La fotbal am garantii ca ramanem in Liga a II-a.

Pot sa o spun si acum ca Ciprian Anton a venit la mine ca sa punem stadionul ARENI la dispozitie pentru a desfasura Cupa Romaniei la fotbal feminin. Nu am abandonat ideea unui complex sportiv la Suceava. 13 milioane de euro ar costa noul stadion al Sucevei. Eu sper ca in acest an sa aprobam indicatorii tehnici. Singura solutie e sa prindem niste fonduri europene ca altfel nu exista sanse.

De 1-2 mai, Fanfara Sucevei va relua evolutiile in Parcul Central de la ora 18. Invit pe toti sucevenii sa vina sa ii urmareasca. Vom mai merge si in cartiere.

Apatia partidelor e normala acum. Fiecare isi studiaza adversarul. Cred ca in partea a doua  a campaniei va creste numarul de afise. Deocamdata, nu avem solicitare de concerte sau mitinguri electorale. Cand vor veni, le vom trata conform legii.

Pana la 1 iunie toate partidele mi-au dat invoire de a face politica.”


Intră acum și în grupul de