Peste 150 de studenti au participat la Seminarul educational BVB Invest Quest, gazduit de USV


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a fost recent gazda Seminarului educational BVB Invest Quest, parte a Proiectului educational demarat de Bursa de Valori Bucuresti, in parteneriat cu Societati de servicii de investitii financiare si sub patronajul onorific al Autoritatii de Supraveghere Financiara, proiect care se desfasoara in perioada aprilie – iunie 2014, informeaza intr-un comunicat de presa, gazdele evenimentului.

Potrivit sursei citate, in aceasta perioada sunt organizate seminarii educationale cu tematica bursiera, iar finalitatea consta intr-un concurs de tranzactionare virtuala pe platforma online administrata de BVB – Arena XT cu premii atractive pentru castigatori.

In cadrul evenimentului de la Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava, participantii (studentii si profesorii USV, dar si publicul interesat in domeniu) au avut sansa sa intalneasca brokeri, reprezentanti ai BVB si ai SIF Moldova si sa participe interactiv la discutii pe parcursul prezentarilor si a aplicatiei demo pe platforma online. Structura seminarului de la Suceava a fost urmatoarea: „Bursa – un mecanism simplu si accesibil pentru investitii” (Emanuela Bodas, Director Comercial ESTINVEST S.A.); Prezentare BVB referitoare la piata de capital (Remus Stoica, Expert Financiar Bancar BVB); Prezentare BVB prinvind concursul de tranzactionare virtuala BVB Invest Quest; Prezentarea platformei demo ArenaXT (Marcel Murgoci, Director Operatiuni ESTINVEST S.A.); Riscul generat de mecanismele psihice in procesul de adoptare a deciziei investitionale” (Catalin Nicolaescu, Analist Investitii SIF Moldova).

„Numarul mare al studentilor care au raspuns invitatiei noastre la acest seminar interactiv (peste 150 de persoane) ne-a convins ca multi dintre studentii participanti, mare parte cursanti ai Facultatii de Stiinte Economice si Administratie Publica sunt interesati de bursa, de investitiile pe piata de capital si de tranzactionarea actiunilor companiilor romanesti, participantii avand sansa ca alaturi de brokeri si reprezentanti ai BVB sa acumuleze informatii economice utile si sa-si creasca nivelul de cultura financiara. Am fost placut surprinsi sa constatam ca sub indrumarea unor profesori entuziasti studentii au devenit pasionati de domeniul bursier, astfel incat am stabilit impreuna cu doamna profesor Gabriela Prelipcean ca acest seminar sa fie urmat de o colaborare cu societatea noastra, avand in plan organizarea periodica a unor seminarii cu grupe de studenti, pe teme specifice. Asteptam studentii din Suceava sa-si testeze in perioada urmatoare inteligenta investitionala intr-un concurs de tranzactionare cu premii atractive si le uram mult succes!“, a transmis Marcel Murgoci, Director Operatiuni ESTINVEST.

În document se arata ca, participantii la concursul de tranzactionare virtuala BVB IQ vor avea la dispozitie o suma virtuala de 30.000 lei pe care o vor putea investi in actiunile celor mai lichide 15 companii listate la BVB. Competitia educationala de tranzactionare online se va desfasura in conditii de tranzactionare ce vor replica conditiile din piata reala si este dedicata persoanelor peste 18 ani, interesate de functionarea pietei de capital si de realizarea unei investitii in baza unei bune intelegeri si a informarii prealabile. Premiile pentru castigatori sunt: o vacanta pe o insula din Mediterana, un laptop, smartphone-uri si premiul special Artmark. Inscrierile la concurs si mai multe informatii despre proiectul BVB Invest Quest pot fi gasite pe site-ul oficial: iq.bvb.ro

“Prin BVB IQ targetam persoane care nu sunt investitori activi in piata de capital. Informarea si educarea in sfera financiara a acestei categorii de persoane este importanta pentru noi ca Bursa, intrucat ei sunt viitoarea generatie de investitori si proprietari de companii, si credem cu tarie in cresterea calitatii mediului de business in care ne desfasuram activitatea. Doresc sa multumesc tuturor partenerilor de proiect pentru increderea lor in obiectivul nostru comun” , a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

“Consideram ca evenimente de acest tip contribuie la dezvoltarea competentelor studentilor USV in acest domeniu, la cresterea nivelului de cultura financiara in general, la abilitati de tranzactionare pe piata de capital, in concluzie, la deschiderea unei palete largi de oportunitati pentru cariera lor viitoare”, sunt de parere reprezentantii USV.


Intră acum și în grupul de