Exercitii militare romano-americane la granita Romaniei cu Ucraina in judetul Suceava

Modulul de pregătire „Platinum Lynx” al exerciţiului multinaţional „Black Sea Rotational Force 14” (BSRF 14) se va desfăşura, în perioada 5-16 mai, în poligonul Rotunda şi garnizoana Vatra Dornei din judeţul Suceava, a anunţat, luni Ministerul Apărării Naţionale.

vanatori de munte

Potrivit sursei citate, militarii Batalionului 17 Vânători de Munte, de la Vatra Dornei, şi infanterişti marini americani vor executa antrenamente în comun care includ exerciţii tactice cu trageri de luptă cu armamentul din dotare, exerciţii tactice în teren, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, instrucţie alpină.

De asemenea, sâmbătă, 10 mai, militarii vor desfăşura o acţiune în folosul comunităţii din localitatea Ciocăneşti, care va consta în împrejmuirea şcolii generale din localitate. BSRF-14 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa (MARFOREUR) şi se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă. Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de desfăşurare şi este inclus în Planul cu principalele activităţi ale Statului Major General.