Bucovina Ecotermgaz Suceava va avea 22 de membri fondatori


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mirza, a declarat ca „Bucovina Ecotermgaz” va raspunde de implementarea proiectului „Suceava-utilitati si mediu”, de exploatarea instalatiilor si de rambursarea creditului de zeci de milioane de EURO.

In noua firma cu un capital social de doua miliarde de lei, Consiliul Judetean Suceava va avea 51% din actiuni, in timp ce restul va reveni consiliilor locale intrate in asociere. Administratia judeteana va fi reprezentata in Adunarea Generala a Actionarilor de la nivelul firmei, de consilierul judetean PSD Petru Stirbu, in timp ce membrii comisiei speciale care a elaborat statutul societatii vor desemna, in urma unui concurs, pe directorul executiv.

Presedintele Mirza si-a motivat initiativa de infiintare a « Bucovina Eco Term Gaz », spunind ca numai asa pot fi economisite 16 milioane de euro, deoarece se va deduce TVA-ul din costul lucrarilor. Prima etapa a investitiei de mare anvergura, cea referitoare la alimentarea cu gaz a 59 de localitati si la reabilitarea retelelor termice din majoritatea localitatilor urbane, a inceput si va costa 86,3 milioane de EURO. Suma are garantii guvernamentale, iar finantatorul este „Deutsche Bank” Londra.


Intră acum și în grupul de