Din director adjunct al DSP Suceava, Gabriel Anca preia aceeasi functie la DSVSA


Intră acum și în grupul de

Directorul DSVSA Suceava , Vasile Cimpan a declarat , miercuri, ca dr.Anca va veni prin transfer la DSVSA fiind functionar public urmind sa ocupe, interimar, aceasta functie pina la organizarea unui concurs.

Cimpan a spus ca Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a aprobat noua organigrama a celor doua servicii, urmind ca in perioada 13-14 septembrie ac, sa se desfasoare concursul pentru ocuparea celor opt posturi , din care doua pentru medici de medicina umana, doua posturi de inginer de industrie alimentara, unul de inginer chimist sau biolog, unul de inginer agronom, iar cel de inginer zootehnist a fost ocupat in urma concursului organizat in luna iulie.

Cimpan a spus ca in cel mai scurt timp urmeaza sa fie puse la punct determinarile care vor fi efectuate in cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar de Stat Suceava pentru alte produse alimentare care nu sint de origine animala si care nu au mai fost realizate pina in prezent.

„Exista STAS-uri si metode de analiza care sint reglementate prin lege si publicate in Monitorul Oficial .Urmeaza sa ne asiguram baza materiala cu reactivii necesari pentru realizarea noilor tipuri de determinari.Avem o lista deschisa pentru investitii, pentru achizitionarea si completarea aparaturii”, a spus directorul DSVSA Suceava.

El a explicat ca in noile conditii se vor putea face determinari, printre altele, la sucurile de fructe si legume, la bulion, paste de tomate, uleiuri vegetale, maioneze, margarine, extracte de cafea si cicoare, vinuri, bauturi spirtoase, lapte , miere,dar si determinari privind nivelul nitritilor in spanac, a micotoxinelor din cereale, a plumbului din cereale si legume, etc.

Cimpan a mai spus ca aceste determinari pentru alte produse decit cele de origine animala se fac deja in statele UE in Laboratoare Sanitare Veterinare, Romania aliniindu-se din acest punct de vedere atit legislatiei europene cit si implementarii acesteia.


Intră acum și în grupul de