Lucrarile la soseaua de centura a Sucevei nu au fost reluate! Nechifor va sesiza Ministerul Transporturilor despre aceasta situatie


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei judeţene sucevene, Cătălin Nechifor, a inspectat, joi, lucrările care se execută la modernizarea unui tronson de 7,85 kilometri din drumul judeţean DJ 178, între localităţile Ilişeşti-Ciprian Porumbescu, prin POR, cu 28,6 milioane de lei.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, această lucrare se derulează conform graficelor, deşi este complicată din cauza unei alunecări de teren care impune instalarea unui număr de cinci sute de piloţi. Nechifor a explicat că gradul de execuţie la acest drum este de aproximativ 50 la sută, deşi lucrările sunt complexe, fiind realizate atât lucrări de consolidare a terenului, reabilitarea a patru poduri şi podeţe, dar şi construite 14 podeţe transversale şi 13 podeţe la drumuri laterale.

nechifor la centura

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a mai declarat că la şoseaua de centură a Sucevei, unde mai sunt de executat circa 20 la sută din lucrări, firma de construcţii nu a reluat activitatea. Preşedintele CJ Suceava a arătat că ordinul de reluare a lucrărilor a fost pentru data de 7 mai, dar că nimeni nu era pe şantierul şoselei de centură nici miercuri şi nici joi.

El şi-a exprimat nemulţumirea că proiectul şoselei de centură a Sucevei, unde Guvernul s-a achitat de toate obligaţiile financiare nu este reluat, menţionând că există fonduri prevăzute în buget pentru finalizarea întregii lucrări în acest an.

Nechifor a mai declarat că în cursul zilei de joi va transmite Ministerului Transporturilor şi CNADNR adrese în care va informa despre această situaţie, subliniind că CJ Suceava nu are pârghii să acţioneze întrucât beneficiarul este CNADNR. „Noi, ca administraţie judeţeană ne ocupăm de investiţiile pe drumuri judeţene, iar datorită unor constructori buni avem acum mai multe tronsoane finalizate, iar alte lucrări vor fi începute în curând”, a spus Nechifor care a menţionat că drumul pe care l-a inspectat joi va fi finalizat în luna august a acestui an în condiţiile în care termenul prevăzut era aprilie 2015.

Totodată, Nechifor a spus că va solicita ministrului Transporturilor, Dan Şova, să vină la Suceava pentru a vedea la faţa locului situaţia investiţiilor CNADNR din judeţ.

 Şoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcţie din 2008 şi ar fi trebuit finalizată în vara anului 2012, dar termenul de finalizare a lucrărilor a fost amânat pentru 17 noiembrie 2013 ca urmare a unor lucrări de consolidare.

 Potrivit autorităţilor locale, gradul de execuţie a şoselei de centură este de aproape 80 la sută, iar un tronson al acesteia, între DN 2 şi DN 17, este aproape finalizat, fiind necesară doar turnarea stratului de uzură.


Intră acum și în grupul de