Ioan Balan: De la Suceava Flutur a mai aprins odata flacara portocalie in Moldova


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PDL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, sâmbătă, la prezentarea candidaţilor PDL pentru europarlamentare, că din Suceava a mai fost lansată, în urmă cu câţiva ani, flacără portocalie în Moldova.

Vorbind în faţa a peste 1.200 de membri şi simpatizanţi PDL, Ioan Bălan a prezentat-o pe Monica Macovei, cel mai bun europarlamentar român care a făcut mai mult decât toţi ceilalţi europarlamentari români în PE, dar şi pe viitorul preşedinte al României, Cătălin Predoiu.

„Mă gândesc ce frumos ar fi să fie, ca anii trecuţi, când tot de aici, de la Suceava, Gheorghe Flutur aprindea flacăra portocalie în Moldova, îşi anunţa candidatura la Consiliul Judeţean”, a spus deputatul Ioan Bălan.

europarlamentare 25 mai 2014 suceava casa culturii

El a arătat că există câteva certitudini, cum ar fi Monica Macovei cel mai bun europarlamentar realeasă în funcţie, iar Orest Onofrei, suceveanul care va deveni europarlamentar.

Ioan Bălan şi-a exprimat încrederea că la sfârşitul acestui an, în urma alegerilor prezidenţiale, Cătălin Predoiu va fi ales preşedintele Românie. El a avertizat că dacă România nu ar avea un preşedinte de dreapta, atunci toată puterea s-ar concentra în mâna celor care nu sunt interesaţi de loc de români, de soarta românilor, de sucevenii şi de  bucovineni.

„Trebuie să fiţi mândri că sunteţi PDL-işti, că sunteţi bucovinei şi de guvernarea PDL 2008-2012. Aici suntem o parte din judeţ în care zi de zi se făcea ceva. Uitaţi şi ce avem astăzi: un judeţ îngheţat în care nu se mişcă nimic, în care nu se face nimic. Nici măcar proiectele începute de Gheorghe Flutur nu mai continuă. Ne uităm la frumoasele proiecte care vorbeau de Bucovina. La Paşte în Bucovina, pentru prima dată în România, Lumina Sfântă a fost adusă de Gheorghe Flutur. Vă amintiţi de evenimentele create de Paşti în Bucovina, de multitudinea de turişti, de faptul că vă sunau din ţară să găsiţi un loc de cazare şi nu mai erau locuri?. Ce vremuri erau şi ce vremuri sunt acum. Acum e nimic. Un nimic sinistru”, a spus Ioan Bălan.

El a adăugat că Gheorghe Flutur anunţa că din 2016 vrea să revină la Consiliul Judeţean.

„Mă rog la Dumnezeu să găsim în 2016 judeţul măcar acolo unde l-am lăsat, deşi mi-e teamă că nu va fi aşa pentru că nu se face nimic şi ceea ce s-a făcut se distruge, se fură, se deteriorează”, a spus Bălan.

Liderul PDL a mai arătat că în guvernarea PSD s-au introdus noi 35 de taxe care împovărează cu 3,5 miliarde de euro pe toţi românii, iar milionul de locuri de muncă promis de PSD a fost doar o amăgire.

El a spus că sucevenii sunt oameni care nu stau cu mâna întinsă ci vor să muncească şi să-şi găsească locuri de muncă.

Ioan Bălan a încheiat discursul cu un mesaj folosit de Monica Macovei: „Am spus răului rău, m-am luptat cu el fără frică. Nu mă las şi nu vă las!”


Intră acum și în grupul de