Alianta PNL- PD Suceava provoaca PSD la o campanie electorala normala


Intră acum și în grupul de

„Campania electorala se prefigureaza a fi una cu declaratii de pace, dar cu intense pregatiri de razboi. Toata lumea spune ca doreste o campanie curata sa nu se recurga la atacuri la persoana, sa nu fie murdara. Ori eu cred ca la campania pentru presedintie unde presedintele statului trebuie sa fie o altfel de persoana care sa nu se coboare chiar la nivelul meschin, la care se practica politica in ultimii 14 ani, e nevoie de un alt tip de competitie politica. Ori noi Alianta PNL PD, cel putin pentru judetul Suceava propunem sau provocam PSD sa participe la o astfel de competitie politica, daca sint in stare”, a spus Onofrei. Potrivit acestuia, o astfel de competitie politica trebuie sa indeplineasca cel putin 7 conditii.
Prima, a spus Onofrei, ar fi ca PSD Suceava sa accepte un minim dialog politic „refuzat sistematic si cu aroganta in ultimii 4 ani”. Apoi, in opinia purtatorului de cuvint al Aliantei, nu trebuie ca injuratura sa ia locul dezbaterii, iar in lupta electorala sa fie utilizate ca argumente lucruri care nu tin de politica, si anume familia, etnia, religia, aspectul fizic sau necazurile personale.
„Daca nu se poate renunta la acuzatii, si totusi competitia presupune si acest aspect, nu poti sa formulezi acuzatii fara sa ai probe. Noi acuzam institutiile statului ca asista pasiv la schimburi de acuzatii foarte grave, cu aspect penal fara sa se intimple nimic.
Noi credem ca este obligatoriu sa renuntam la politizarea administratiei publice locale. Nu putem imparti judetul intre ai nostri si ai vostri, in functie de posibilitatea de a-i sprijini financiar.
O alta conditie este aceea ca trebuie sa acceptam ca exista solutii diferite pentru aceeasi problema si ca adevarul ar fi numai la unii sau la altii. In fine, este obligatoriu sa se renunte la folosirea statului ca mijloc de presiune politica. Nu putem asista pasivi ca institutiile statului, mai ales cele din domeniul financiar sa fie folosite ca mijloace de presiune politica”, a spus Onofrei, care a adaugat „Cerem PSD sa ia act de solicitarea noastra si sa raspunda totusi pentru ca in ultimii 4 ani nu au vrut sa raspunda niciodata decit ori in zeflemea, ori in bataie de joc. Daca doreste un dialog, macar aceste sapte conditii sa fie indeplinite”.


Intră acum și în grupul de