Trei elevi olimpici din judetul Suceava vor sustine examenul de Bacalaureat 2014 in sesiunea speciala


Intră acum și în grupul de

BAC

Trei elevi olimpici din judeţul Suceava vor susţine examenul de Balacaureat 2014, în sesiunea specială, se arată pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Potrivit sursei citate, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura anul acesta în perioada 17-30 mai. Ministerul Educației a publicat listele cu elevii care vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea specială. La nivel naţional, este vorba de 162 de absolvenți de liceu care fac parte din loturile olimpice sau care merg la competiții sportive și artistice internaționale care se desfășoara în perioada sesiunii normale de bacalaureat.

Din totalul celor 162, 107 elevi fac parte din loturile naționale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale şi vor susține examenul de bacalaureat în sesiunea specială. Acestora li se adaugă alți 55 de absolvenți de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare.

La nivelul judeţului Suceava există trei elevi care vor susţine examenul de BAC în sesiunea specială. Doi elevi, apar pe lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale. Este vorba de Constantin Huţuleac, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, care va concura la disciplina LUPTEC.E. Juniori, respectiv, de eleva Gianina Elena Beleagă, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” Fălticeni, care va concura la disciplina CANOTAJCupa Mondială.

Pe lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare apare o singură elevă, anume, Cristina Negrub, de la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” Suceava, care va participa la Olimpiada de Limbă Rusă.

Calendarul examenului de bacalaureat 2014 – SESIUNEA SPECIALĂ

În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai. Astfel, înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:

• 26 mai – Limba şi literatura română

• 27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie

• 28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)

• 29 mai – Limba şi literatura maternă., urmată de afișarea rezultatelor până la ora 18.00, respectiv de depunerea contestaţiilor care e va face între orele 18.00 – 20.00.

În data de 30 mai 2014 vor fi afişate rezultatele finale.


Intră acum și în grupul de