Un elev al C.N. „Petru Rares” Suceava, laureat al Concursului national de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu la biologie, de la Craiova


Intră acum și în grupul de

Craiova a găzduit în perioada 8-10 mai 2014, etapa naţională a Concursului de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie, manifestare care dezvoltă interesul elevilor pentru cercetare în domeniul biologiei şi evaluează abilităţile acestora de a realiza forme complementare de învăţare, informează reprezenzanţii ISJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, concursul se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participanţi. Realizarea proiectului şi a investigaţiei ştiinţifice se face sub îndrumarea profesorului de biologie.

Judeţul Suceava a fost reprezentat de Ştefan Dascălu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, îndrumat de doamna profesor Ramona Morar.

Lucrarea prezentată în concurs de elevul sucevean, „Atenţia – mecanism de integrare a organismului în mediu”, are la bază experimente prin care se demonstrează în ce măsură starea de atenție poate fi controlată și chiar dezvoltată.

Scopul lucrării a fost să demonstreze că, prin antrenament, indivizii normali care folosesc dispozitive pe care le controlează folosindu-se de starea de atenție, pot să-și îmbunătăţească abilitatea de a se concentra. Autorul lucrării lansează ideea că unele dispozitive de tip joc ar putea fi utilizate de copiii care suferă de ADHD pentru a-şi dezvolta capacitatea de inducere a stării de atenție.

„Trebuie menţionat că lucrarea ştiinţifică a elevului Ştefan Dascălu, laureată cu marele premiu la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie de la Craiova, este o componentă a unei serii de cercetări derulate de elevii Colegiului Naţional << Petru Rareş >> Suceava în cadrul grupelor de cercetare ştiinţifică şcolară << Nexus >> coordonate de profesori de fizică, biologie, informatică sau geografie, cercetări care s-au finalizat de-a lungul anilor cu invenţii şi inovaţii”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de