Acasă Actualitate Un elev al C.N. „Petru Rares” Suceava, laureat al Concursului national de...

Un elev al C.N. „Petru Rares” Suceava, laureat al Concursului national de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu la biologie, de la Craiova


Intră acum și în grupul de

Craiova a găzduit în perioada 8-10 mai 2014, etapa naţională a Concursului de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie, manifestare care dezvoltă interesul elevilor pentru cercetare în domeniul biologiei şi evaluează abilităţile acestora de a realiza forme complementare de învăţare, informează reprezenzanţii ISJ Suceava, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, concursul se concretizează prin realizarea de proiecte de cercetare elaborate pe baza unei teme propuse de participanţi. Realizarea proiectului şi a investigaţiei ştiinţifice se face sub îndrumarea profesorului de biologie.



Judeţul Suceava a fost reprezentat de Ştefan Dascălu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, îndrumat de doamna profesor Ramona Morar.

Lucrarea prezentată în concurs de elevul sucevean, „Atenţia – mecanism de integrare a organismului în mediu”, are la bază experimente prin care se demonstrează în ce măsură starea de atenție poate fi controlată și chiar dezvoltată.

Scopul lucrării a fost să demonstreze că, prin antrenament, indivizii normali care folosesc dispozitive pe care le controlează folosindu-se de starea de atenție, pot să-și îmbunătăţească abilitatea de a se concentra. Autorul lucrării lansează ideea că unele dispozitive de tip joc ar putea fi utilizate de copiii care suferă de ADHD pentru a-şi dezvolta capacitatea de inducere a stării de atenție.

„Trebuie menţionat că lucrarea ştiinţifică a elevului Ştefan Dascălu, laureată cu marele premiu la Concursul naţional de comunicări ştiinţifice ale elevilor de liceu la biologie de la Craiova, este o componentă a unei serii de cercetări derulate de elevii Colegiului Naţional << Petru Rareş >> Suceava în cadrul grupelor de cercetare ştiinţifică şcolară << Nexus >> coordonate de profesori de fizică, biologie, informatică sau geografie, cercetări care s-au finalizat de-a lungul anilor cu invenţii şi inovaţii”, se arată în document.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version