Posibile inundatii din cauza plolilor pe cursurile superioare ale raurilor Suceava, Moldova si Bistrita


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava se află începând de astăzi 14 mai  2014 ora 12.00 sub avertizare meteorologică de cod galben până mâine 15 mai 2014 ora 18.00. De asemenea, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis o atenţionare hidrologică de cod galben pentru intervalul 15 mai 2014, ora 6,00- 16 mai 2014, ora 18,00, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

Inundatii Vatra Dornei 19.05.2009 001

În intervalul sus-menţionat, pe cursurile superioare şi pe afluenţii râurilor Suceava, Moldova şi Bistriţa se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazine menţionate, cu depăşiri ale cotelor de atenţie şi de inundaţie, scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

„În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice se va reveni cu actualizarea prognozei. Au fost solicitate unităţilor administrativ teritoriale din judeţ măsuri imediate pentru informarea membrilor comitetului local pentru situaţii de urgenţă, a populaţiei, a instituţiilor publice şi a agenţilor economici.          În legătură cu eventualele situaţii deosebite generate de fenomenele meteorologice trebuie informat cu maximă operativitate I.S.U. „BUCOVINA” al judeţului Suceava”, a declarat prefectul Florin Sinescu.

 


Intră acum și în grupul de