Doar Termica vrea sa distribuie agentul termic in municipiul Suceava. Procedura de licitatie se reia


Intră acum și în grupul de

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că procedura pentru licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru concesionarea serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice va fi reluată din cauză că până miercuri dimineaţă la ora 9, termen limită, a fost depusă o singură ofertă, a Termica SA.

Pentru a participa la licitaţia în vederea desemnării operatorului pentru transportul şi distribuţia energiei termice în municipiul Suceava au cumpărat caiete se sarcini Termica SA Suceava, societate a municipalităţii, aflată în insolvenţă, Elsaco Botoşani, Bioenergy SRL Suceava, firma care deţine noua centrală termică a municipiului, Unicom Holding, principalul creditor al Termica SA, dar şi Adrem Invest, firma care controlează Bioenergy.

Lungu a declarat că singura ofertă depusă în termenul legal la licitaţie a fost a Termica SA, firmă a municipalităţii, aflată în insolvenţă, dar care nu are licenţă de operare şi că va mai putea presta acest serviciu până la 26 iunie.

El nu a exclus ca firmele să aibă o strategie în încercarea de a câştiga această licitaţie folosindu-se de legislaţia specială în cazul licitaţiilor pentru concesionarea de servicii publice.

Lungu a spus că la aceste licitaţii, dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile, procedura se reia în maxim 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul dintre cele prime două termene.

Primarul a mai spus că dacă nu se va finaliza procedura de selecţie a noului operator până în 26 iunie există posibilitatea mandatării unui operator, pe bază de forţă majoră, până la finalizarea licitaţiei.

Ion Lungu a arătat că dacă populaţia plăteşte serviciile de încălzire şi apă caldă problema selectării operatorului va fi rezolvată.

El a subliniat că sucevenii vor beneficia de apă caldă în regim centralizat dacă achită serviciile.

Primarul a mai declarat că nu este nimeni ţinut cu forţa la sistemul centralizat şi că cei care nu pot să-şi achite serviciile primite pot renunţa.


Intră acum și în grupul de