Finantarea de la Aeroportul Suceava poate intra intr-un regim nou


Intră acum și în grupul de

Premierul Victor Ponta, a solicitat în regim de urgență, până marți dimineață, o situaţie pentru investiţiile de la toate aeroporturile din România și asta după ce a inspectat lucrările la Aeroportul din Suceava,

Victor Ponta a disuctat cu conducerea Aeroportului și s-a interesat de modul în care decurge investiţia de peste 100 milioane de lei şi i s-a transmis că graficul lucrărilor este chiar depăşit şi că lucrările ar urma să fie finalizate în luna octombrie.

Premierului i s-a atras însă atenția că există o problemă legată de finanţare, întrucât procedura actuală pe POS-Transporuri este ca banii să fie rambursaţi de Autoritatea de Management.

ponta nechifor la baisa

Victor Ponta a promis ănsă că va fi găsită o soluţie astfel încât Consiliul Județean Suceava să aibă fondurile necesare pentru finanţare care apoi să fie decontate.

„Dacă lăsăm Consiliul Judeţean să facă plăţile şi apoi să rambursăm noi banii de la Autoritatea de Management nu va face niciodată pentru că nu îi are Consiliul Judeţean aceşti bani. Atunci va trebui să facem sistemul pe care domnul Dragnea îl aplică deja la POR, să înlocuim rambursarea cu decontarea”, a explicat Victor Ponta.

Reamintim că plenul CJ Suceava a decis în luna aprilie să aprobe garantarea unui credit de 6 milioane de lei care urmează să fie accesat de Aeroportul Suceava pentru asigurarea cofinanţării la acest proiect finanţat prin POS-Transporturi.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene, şi urmează să fie redeschis în toamna acestui an.

aeroport suceava

 

Lucrările de modernizare la aeroportul sucevean sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de Romatsa, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

 

Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS.


Intră acum și în grupul de