Ministrul Sanatatii da asigurari ca va finanta constructia noului spital din Fălticeni


Intră acum și în grupul de

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, vineri seara şantierul noului Spital din Fălticeni şi a dat asigurări că investiţia va fi finanţată în continuare.

El a fost însoţit pe şantier de conducerea Consiliului Judeţean Suceava şi a Instituţiei Prefectului, de primarul Gheorghe Cătălin Coman, deputatul Ioan Stan şi senatorul Ovidiu Donţu.

 

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, a prezentat stadiul lucrărilor şi priorităţile investiţiei care ar trebui să se finalizeze în toamna anului 2015.

 

În acest moment lucrările sunt realizate în proporţie 73 %. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare circa 12 milioane de lei pentru construcţii şi fonduri pentru dotări.

 

Nicolae Bănicioiu a evidenţiat faptul că finanţarea pentru lucrările de la Fălticeni a fost asigurată din 2012 de Guvernul României condus de Victor Ponta, peste 280 de miliarde de lei vechi.

 

„La un stadiu de 73% vă daţi seama că trebuie să continuăm, nu avem cum să oprim lucrările. Este o lucrare demarată în 1991 iar bani pentru această unitate sanitară sau dat abia din 2012, peste 280 de miliarde de lei vechi. Vom continua investiţia. Nu promit că vom asigura toate cele 12 milioane de lei în acest an, vom face tot posibilul, după aceea ne gospodărim cu echipamentele. Va fi un spital destul de mare şi dacă va fi gestionat aşa cum este gestionat cel din Suceava nu o să ne pară rău de această investiţie”, a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu la sfârşitul vizitei.

 vizita_ministeriala_la_falticeni

„Pentru noi, ca municipalitate, şi pentru mine ca primar, această vizită informală a unui ministru în Guvernul României, nu poate fi decât un semnal pozitiv. Este o vizită care ne dă încredere şi ne ambiţionează să finalizăm această investiţie, utilă celor peste 150.000 de locuitori ai zonei. Până la urmă este girul pe care, prin prezenţa sa, Ministrul Sănătăţii l-a dat muncitorilor care lucrează pe acest şantier şi cadrelor medicale care aşteaptă împlinirea unui vis, acela de a profesa într-un spital modern, aici la Fălticeni. Suntem mai aproape ca oricând de împlinirea acestui vis şi eu sunt convins că Guvernul condus de Victor Ponta ne va sprijini în continuare”, a declarat primarul Gheorghe Cătălin Coman.

 


Intră acum și în grupul de