Din toamna, SAHUL va fi introdus in scolile din Romania, ca materie optionala


Intră acum și în grupul de

sah

Federatia Romana de Sah a semnat un acord cu Ministerul Educatiei pentru ca, din toamna, sahul sa fie introdus in scoli ca materie optionala, anunta sport.ro

Potrivit sursei citate, acordul a fost a fost semnat cu ocazia deschiderii Campionatului National Scolar de sah.

“In urma cu aproximativ o luna, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobata programa scolara pentru primii doi ani de studii de sah, iar luni am semnat acordul prin care asiguram cadrele didactice pentru aceasta disciplina, respectiv profesorii care sunt legitimati la FRS vor putea sa predea aceasta disciplina”, a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Acesta a mai anuntat ca Federatia Internationala de Sah, prin intermediul federatiei romane, va dota 500 de scoli din mediul rural cu table, piese, manuale si tot echipamentul necesar pentru studierea sahului. „Se stie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipa, dar sportul mintii e intotdeauna cel mai important si sunt convins ca o sa avem copii mai deştepti, copii mai sanatosi, la minte in primul rand, mai buni la scoala, daca fac mai mult sah”, a declarat si premierul Victor Ponta.

El s-a aratat bucuros de prezenta numeroasa a scolarilor la campionat, dar a spus ca este deranjat de faptul ca unii parinti isi scutesc copii de la orele de sport.


Intră acum și în grupul de