A inceput procedura pentru autostrada Pascani-Suceava-Siret!


Intră acum și în grupul de

Anunţul pentru licitaţia de realizare a studiului de fezabilitate pentru autostrada Paşcani-Suceava-Siret ce face parte din coridorul IX a fost publicat pe SEAP, iar până în 16 iunie este termen pentru depunerea ofertelor, a declarat, joi la Suceava, ministrul Transporturilor, Dan Şova, într-o conferinţă de presă.  „Înţeleg că cineva a contestat chiar documentaţia pe motiv că am solicitat să se facă în patru luni studiul de fezabilitate şi nu în 12 luni sau în 24 de luni. Vom vedea exact care va fi situaţia”, a spus Şova, precizând că după realizarea studiului de fezabilitate va propune începerea licitaţiei pentru stabilirea firmei care va executa lucrările.

dan sova 1

Ministrul Transporturilor a mai spus vă va propune şi ca finanţarea autostrăzii Paşcani-Suceava-Siret să se facă din acciza suplimentară pe carburanţi şi a precizat că prima rectificară pe acciza suplimentară va fi în iulie pentru încasările aprilie, mai, iunie.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a sugerat ca traseul autostrăzii să includă centura de sud-est a municipiului Suceava, centura municipiului Fălticeni şi să facă şi legătura cu Aeroportul Suceava.

Şeful administraţiei judeţene a explicat că în aceste condiţii, autostrada va deservi şi locuitorii judeţului Botoşani mai ales că se modernizează şi DN 29 care să fie legătura cu această autostradă. „Legăm şi partea de Ucraina, şi partea de nord şi Botoşani şi Suceava şi Fălticeni cu legătură care va duce spre Bucureşti”, a spus Nechifor.


Intră acum și în grupul de