Votul cu urna mobila a fost suspendat la Spitalul Judetean si in arestul IPJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Votul cu urna mobilă de la Secţia de votare nr. 15 din municipiul Suceava a fost suspendat, a declarat preşedintele BEJ Suceava, Mărioara Ignat,  care a arătat că se aşteaptă o decizie a biroului secţiei de votare respectivă privind continuarea votului.

Reprezentantul PDL în secţia de votare nr. 15 a sesizat încălcarea  normelor legale  privind urna mobilă în cazul a 241 de pacienţi de la Spitalul Judeţean şi a solicitat intrarea în legalitate. Astfel, reprezentantul PDL a arătat că listele cu pacienţii care au făcut cerere nu au respectat prevederile legale, nefiind adresată biroului secţiei de votare, ci conducerii spitalului şi nu aveau datele de identificare ale pacienţilor.

Mai mult, s-a depus contestaţie şi pentru lista depusă pentru cei 17 arestaţi care şi-au exprimat intenţia de a vota, din cei 22 de arestaţi aflaţi în arestul IPJ Suceava, întrucât nici această listă nu conţinea toate elementele prevăzute de lege privind identificarea respectivelor persoane.

Până la suspendarea votării cu urma mobilă, au votat 44 de persoane din care 17 arestaţi, restul fiind pacienţi.

Biroul electoral al secţiei de votare a decis să aprobe cererea PDL, iar votul cu urna mobilă la această secţie a fost oprit, urmând ca şi voturile exprimate să fie anulate.

 


Intră acum și în grupul de