BEJ a decis reluarea votului cu urna mobila la Spitalul Judetean Suceava


Intră acum și în grupul de

Biroul secţiei de votare nr.15, la care sunt arondate IPJ Suceava şi Spitalul Judeţean Suceava a decis, duminică la ora 11.30 suspendarea votării, iar ulterior, s-a dispus oprirea votării cu urna mobilă după ce s-au admis contestaţiile reprezentantului PDL în secţia de votare a sesizat încălcarea normelor legale privind urna mobilă în cazul a 241 de pacienţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi a solicitat intrarea în legalitate.

spitalul judetean suceava

Astfel, reprezentantul PDL a arătat că listele cu pacienţii care au făcut cereri nu au respectat prevederile legale, respectiv nu aveau datele de identificare ale pacienţilor şi nu erau adresate biroului secţiei de votare, ci conducerii spitalului.

 De asemenea, s-a făcut contestaţie şi pentru lista depusă pentru 17 din cele 22 de persoane aflate în arestul Poliţiei Judeţene Suceava care şi-au exprimat intenţia de a vota, întrucât nici această listă nu conţinea toate elementele prevăzute de lege privind identificarea respectivelor persoane.

 Până la suspendarea votului cu urma mobilă, şi-au exprimat opţiunea 44 de persoane din care 17 arestaţi, restul fiind pacienţi.

Biroul Electoral Judeţean Suceava a decis, cu 9 voturi pentru şi patru împotrivă, desfiinţarea hotărârii biroului secţiei de votare nr.15 şi că votul cu urna mobilă să fie reluat.

Decizia BEJ Suceava a fost afişată în jurul orei 17, după care reprezentanţii secţiei de votare respective au reluat votul cu urna mobilă în spital.


Intră acum și în grupul de