Mai multi suceveni se pling ca au fost inscrisi fortat in PSD


Intră acum și în grupul de

Liberalul a exemplificat cu cazul a trei persoane din comuna Iacobeni, fratii Iulian- Costel si Ciprian Lungu si tatal lor Constantin Lungu, carora, soferul primarului PSD din comuna le-a inminat carnete de membru PSD si le-a sugerat sa participe la alegerile interne din partid. „Bogdan Spiru, soferul primarului, ne-a inminat agendele PSD impreuna cu carnetele de membru care aveau inscrise toate datele noastre personale, inclusiv codul numeric personal desi nici unul dintre noi nu am depus cereri de inscriere in vreun partid. Dupa ce ni s-au dat aceste carnete ni s-a cerut sa achitam cite 10.000 de lei de persoana si sa ne prezentam cu ele la vot in data de 5 septembrie. Mentionez ca nu am fost niciodata membru PSD si nici nu imi doresc asta”,a declarat Iulian Lungu. El a precizat ca nu i s-a cerut sa voteze cu un anumit candidat la alegerile preliminare din PSD si considera situatia „un abuz” de „inregimentarea politica” intr-un partid din care nu doreste sa faca parte. Gheorghe Flutur a concluzionat ca aceasta situatie pune la indoiala corectitudinea alegerilor interne din PSD si dovedeste ca in acest partid nu s-a produs nici o schimbare, iar profilul candidatului PSD ramine acelasi de „sforar si aranjor”.

In replica presedintele PSD Suceava, Gavril Mirza, considera ca situatia prezentata de liberali „este o inscenare, un truc, un joc josnic liberal” si a anuntat ca va actiona in instanta PNL pentru calomnie. Mirza a precizat ca cei trei care au reclamat „abuzul” au fost membri PSDR devenind automat membri PSD in urma fuziunii PDSR- PSDR. El a respins posibilitatea ca unele persoane sa fie inscrise fortat in partid, aratind ca pentru inscriere este necesara cererea solicitantului, recomandarea unui membru vechi al partidului si aprobarea din partea organizatiei locale.

„In ultima perioada liberalii au ca tema discreditarea modului democratic in care se stabilesc candidatii PSD pentru alegerile parlamentare. In urma acestor alegeri preliminare, cei care vor fi desemnati pe locurile eligibile vor avea obligatii fata de cei care i-au desemnat. In celelalte partide, unde candidatii sint desemnati de sefi, acestia vor avea obligatii tot fata de sefi”, a subliniat presedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de