Anunt important pentru elevii care nu iau examenul de BACALAUREAT. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

PROFESORI - GREVA JAPONEZAMinisterul Educaţiei are gânduri mari cu absolvenţii de liceu care nu reuşesc să treacă examenul de Bacalaureat. Ministrul vrea să le plătească meditaţiile şi să le organizeze încă o sesiune specială de examen.

Potrivit romaniatv.net, elevii care nu vor reuşi să promoveze examenul de Bacalaureat vor putea să facă meditaţii gratuite în licee sau universităţi. Ministrul Educaţiei nu exclude o sesiune specială de Bacalaureat în februarie-martie.

Prezent la Arad pentru întâlniri cu profesorii din mediul universitar şi cu directorii de şcoli din mediul preuniversitar, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a spus că are în vedere „instituţionalizarea” meditaţiilor pentru cei care nu reuşesc să promoveze bacalaureatul, iar aceştia să primească o şansă în plus într-o sesiune specială de examene.

„Niciun sistem din lume nu are rată de succes de sută la sută (la bacalaureat). Atunci când ai 200.000 – 300.000 de copii într-un ciclu, unii vor fi foarte buni, unii medii, unii nu vor ţine acelaşi ritm de pregătire. Nu trebuie să-i pedepsim pe cei care nu reuşesc de prima dată, trebuie sprijiniţi. Prin urmare, la Ministerul Educaţiei lucrăm la un proiect ca instituţiile de învăţământ acreditate, respectiv liceele şi universităţile să poată să desfăşoare meditaţii instituţionalizate pentru o perioadă de trei – patru luni, strict cu programa de bacalaureat”, a declarat ministrul.


Intră acum și în grupul de