Toate cheltuielile privind montarea si exploatarea echipamentelor ILS pe Aeroportul Suceava vor fi suportate de ROMATSA


Intră acum și în grupul de

O suprafaţă de 3.631,3 mp din proprietatea publică a judeţului Suceava situată în perimetrul RA Aeroportul Suceava va fi dată în administrarea Regiei Autonome Administraţie Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA), se arată într-un proiect de hotărâre ce urmează să fie adoptat în şedinţa de vineri a Consiliului Judeţean Suceava.

 În expunerea de motive se precizează că ROMATSA intenţionează să monteze pe Aeroportul Suceava un echipament de navigaţie aeriană de tip ILS necesar îmbunătăţirii condiţiilor de aducere la aterizare a aeronavelor în situaţii de vizibilitate redusă.

Totodată, se adaugă că suprafaţa oferită iniţial ROMATSA pentru amplasarea sistemului nu mai corespunde în contextul procesului de modernizare a aeroportului. „Toate cheltuielile privind montarea şi exploatarea echipamentelor ILS vor fi suportate de ROMATSA”, se menţionează în expunerea de motive.

Aeroportul Suceava a fost închis pentru modernizare începând din 13 ianuarie, lucrările fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei din fonduri europene şi urmează să fie redeschis în toamna acestui an.

 Lucrările de modernizare la aeroport sunt realizate prin trei proiecte, unul finanţat de ROMATSA, care instalează aparatura de control şi trafic aerian, unul de modernizare a pistei şi a sistemului de balizaj, finanţat de Uniunea Europeană, şi un proiect de modernizare a aerogării, cu fondurile Consiliului Judeţean.

 Prin proiectul cu finanţare europeană asigurat prin POS-Transporturi se modernizează pista de rulare, balizajul, se construieşte un nou turn de control şi se pregăteşte terenul în vederea amplasării sistemului de navigaţie.


Intră acum și în grupul de