Modernizarea Aeroportului Suceava poate continua. Guvernul a aprobat modificarea legislatiei pentru a se putea face decontari rapide


Intră acum și în grupul de

Guvernul a adoptat, miercuri, o Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2009 privind gestionarea financiară a instrumentelor structurale şi utilizarea acestora pentru obiectivul convergentă.

nechifor si sova

 Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, săptămâna trecută, la Aeroportul Suceava, că la proiectul de modernizare cu fonduri europene a Aeroportului din Salcea, constructorul este în grafic cu lucrările, dar că graficul de finanţare este în urmă din cauza prevederilor legale ce prevăd o procedură de plată prin care Consiliul Judeţean achită factura şi apoi banii sunt rambursaţi de Autoritatea de Management al Programului Operaţional Sectorial Transporturi. „Vom avea o ordonanţă de urgenţă în Guvern, de la Ministerul Transporturilor, care va rezolva mai multe aspecte care blochează proiecte în domeniul transporturilor, dar unul dintre aspectele importante va fi pentru aeroporturi pentru că vom schimba sistemul de rambursare, clasic, cu sistemul de decontare, astfel încât să nu mai fie obligat Consiliul Judeţean să achite facturile şi apoi să parcurgă toate procedurile pentru rambursare, ci se vor deconta direct lucrările la AMPOST”, a spus Şova, în conferinţa de presă susţinută la Aeroportul Suceava.

Premierul Victor Ponta a anunţat, cu două săptămâni în urmă, tot la Suceava, că va fi găsită o soluţie pentru ca să se asigure finanţarea în condiţiile în care procedura actuală pe POS-Transporuri este ca banii să fie rambursaţi Consiliului Judeţean de Autoritatea de Management. “Dacă lăsăm Consiliul Judeţean să facă plăţile şi apoi să rambursăm noi banii de la Autoritatea de Management nu va face niciodată pentru că nu îi are Consiliul Judeţean aceşti bani. Atunci va trebui să facem sistemul pe care domnul Dragnea îl aplică deja la POR, să înlocuim rambursarea cu decontarea”, a explicat Ponta.


Intră acum și în grupul de