Suceava si alte 9 orase europene cer CE urgentarea alocarii de fonduri pentru introducerea transportului public ecologic


Intră acum și în grupul de

 Edilul-şef al municipiului Suceava, Ion Lungu, va participa, săptămâna viitoare  la Bruxelles la o întâlnire cu reprezentanţii oraşelor care au iniţiat un proiect comun de introducere a transportului public ecologic cu autobuze electrice. Potrivit primarului, se vor face demersuri pentru ca CE să aloce banii pentru implementarea proiectului. „Ne întâlnim la Bruxelles să insistăm ca noua Comisie Europeană să finanţeze mai repede acest proiect”, a spus Lungu.

lungu 16

El a arătat acest proiect-pilot al celor zece oraşe europene a fost inclus în finanţarea 2014-2020, dar că e nevoie de demersuri concertate pentru ca şi Comisia Europeană să aloce mai repede fondurile.

Lungu şi-a exprimat încrederea că anul viitor vor putea circula primele autobuze electrice în municipiul achiziţionate prin acest proiect.

 Municipiul Suceava a semnat în iunie 2011, la Lisabona, memorandumul de cooperare cu Oslo, Frankfurt, Londra, Stockholm, Lisabona, Katowice, Beja, Madrid şi Zograoufu pentru introducerea vehiculelor electrice atât pentru transportul public, cât şi în transportul autovehiculelor private care să fie finanţat în baza Strategiei 2020 a Uniunii Europene privind schimbările climatice şi energia.

 Proiectul-pilot prevede, în special, introducerea transportului electric în cele zece oraşe în vederea scăderii poluării urbane.


Intră acum și în grupul de