Prejudiciul creat sucevenilor inselati prin diverse metode in primele luni ale anului se ridica la 90.000 de lei


Intră acum și în grupul de

 IPJ Suceava a lansat campania „Alo! Caut o victimă” pentru  prevenirea  infracţiunilor şi informarea cetăţenilor judeţului Suceava cu privire la riscul victimizării în cazul diverselor tipuri de înşelăciune.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cadrul campaniei de informare sunt vizate persoane vârstnice, familii ale căror rude lucrează în străinătate şi obişnuiesc să efectueze în mod regulat operaţiuni de schimb valutar, turişti, persoane care trăiesc în case izolate şi se preconizează că poliţiştii vor intra în contact cu peste două mii de persoane cărora le vor prezenta informaţii pentru a preveni astfel de înşelăciuni.

Totodată, în cadrul campaniei vor fi distribuite 5.000 de scrisori informative cu recomandări preventive care vor fi postate în cutiile poştale, dar şi o mie de afişe care vor fi lipite în locaţiile unităţilor bancare şi de transfer de  bani şi în alte locuri care să asigure vizibilitate.

 În data de 29 mai, a fost organizată o activitate pe raza municipiului Suceava, 120 de persoane primind scrisorile de informare în zona centrală a municipiului şi în cartierul Burdujeni.

 Un număr de 27 de suceveni au fost înşelaţi în primele patru luni ale anului cu 90.000 de lei prin diverse metode cum ar fi şmen, accidentul, false premii sau verificare de apometre.


Intră acum și în grupul de