Nechifor: „Vrem sa ne punem o amprenta categorica pe ce inseamna transportul aerian regional”


Intră acum și în grupul de

catalin nechiforConferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„Am aprobat transferul unui teren catre ROMATSA pentru a monta un sistem performant ILS de aducere la sol in conditii bune a aeronavelor, pe timp de ceata deasa. Guvernul a reusit reglementarea platilor de la decontare si in noul sistem simplificat dupa emiterea facturilor se face plata. Nu mai exista dificultati la finantarea lucrarilor la aeroportul Suceava.

Vreau sa apreciez ca am avut curaj iarna asta pentru a da in avans inceperea proiectelor. Chiar daca au fost suceveni nemultumiti de asta cred ca e incomparabil mai mica dificultatea fata de situatia avansata in care suntem acum. Nu vor fi dificultati pentru finalizarea proiectului.

Noi aveam prevazut un ILS de tip KAT 2. Dupa discutia cu Sova, vom monta un echipament mai sofisticat astfel incat sa putem opera cu ceata mult mai densa.

Vrem sa ne punem o amprenta categorica pe ce inseamna transportul aerian regional. Vrem ca si multi pasageri din Botosani sa vina si sa plece de la Suceava.

Pornim accelerat procedeul de a aduce operatori. Avem profilele judetelor Suceava si Botosani realizate. Nu aveam garantia ca lucrurile sunt legate si definite dar acum putem  incepe discutiile. intai e Tarom, dar evident avem contacte cu companii private care ofera zboruri cu cadenta saptamanala spre Europa.

De cand am constituit CJ am sustinut ideea ca fiecare grup politic sa aiba reprezentare in comisii. Acest principiu as vrea sa il duc mai departe si sper ca si colegii sa fie de acord cu el.”


Intră acum și în grupul de