Cei mai multi suceveni angajati in meserii si comert, la Bursa Generala a locurilor de munca din luna aprilie


Intră acum și în grupul de

norocSinteza rezultatelor înregistrate prin organizarea Bursei Generale a locurilor de muncă, de la finele lunii aprilie 2014, relevă o creştere cu 98 de persoane a numărului de solicitanţi ocupaţi prin această activitate a serviciului de mediere a muncii, faţă de bursa anului trecut, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii AJOFM Suceava.

Potrivit sursei citate, evenimentul din acest an a adus un loc de muncă pentru 303 participanţi, din care 146 angajaţi în Suceava, 74 la Fălticeni, 51 la Rădăuţi şi 32 la Cîmpulung Moldovenesc.

În document se arată că, la eveniment au participat 106 angajatori din judeţul Suceava, interesaţi de potenţialul resurselor umane disponibile pe piaţa locală a muncii în această perioadă, cei mai mulţi care au angajat având activităţi în domeniul construcţiilor. Meseriile de dulgher şi fierar betonist au fost cele mai căutate în ramura de activitate, iar 92 de persoane au fost angajate în acest domeniu. Comerţul a oferit un loc de muncă pentru 38 de persoane, cei mai mulţi participanţi fiind ocupaţi în meseria de vânzător. În domeniul prelucrării lemnului şi-au găsit un loc de muncă 30 de persoane, angajate ca muncitori silvici şi necalificaţi, iar în domeniul restaurantelor au fost angajate 19 persoane, în meseriile de bucătar, gestionar, ospătar sau lucrător bucătărie. Domeniile de activitate menţionate sunt dintre cele care şi-au acoperit cel mai bine nevoia de forţă de muncă, dar una din caracteristicile bursei din acest an a fost diversitatea domeniilor prezente, chiar dacă cantitativ oferta lor a fost mică. Solicitaţii cu studii superioare au ocupat posturi precum economist, recepţioner, inspector resurse umane, gestionar depozit, inginer mecanic, medic veterinar sau desenator tehnic.

„Distribuţia pe categorii de vârstă a persoanelor care au obţinut un loc de muncă, subliniază preferinţa angajatorilor pentru solicitanţii cu vârsta între 25 şi 45 de ani, în acest interval fiind ocupaţi 145 de participanţi, dar şi un interes mai mare pentru persoanele peste 45 ani în detrimentul celor sub 25 de ani”, au subliniat reprezentanţii AJOFM Suceava.

 


Intră acum și în grupul de