La Palatul Administrativ Suceava are loc o intalnire intre autoritatile judetene si vicepremierul Liviu Dragnea


Intră acum și în grupul de

dragnea, nechifor si sinescu

La intalnirea autoritatilor judetene sucevene cu vicepremierul Liviu Dragnea lipsesc parlamentarii PNL si PDL si consilierii judeteni ai PDL.

Consilierii judeteni ai PSD si PNL sunt in sala si asteapta de 30 de minute sosirea vicepremierului.

Primarii PNL din Humor, Dumbraveni, Siret, Fundu Moldovei au avut o intalnire privata cu vicepremierul Liviu Dragnea la Palatul Administrativ al judetului.

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„De cand Dragnea a preluat ministerul lucrurile s-au schimbat. Acest minister a cuplat si a comasat multe programe pentru administratia publica.

Sunt convins ca va fi foarte mult de munca in perioada urmatoare si vor fi foarte multe proiecte. Stiu ca suntem pregatiti ca stat membru sa primim noile finantari europene si sa gasim solutii pentru a creste capacitatea de absorbtie.”

Liviu Dragnea, vicepremier, ministru al Dezvoltării Regionale, preşedinte executiv al PSD:

 

„Guvernul nostru a dat o importanta extrem de mare conservarii patrimoniului nostru istoric si cultural. In aceasta zona sunt extrem de multe monumente deosebit de frumoase pe care le sutinem cu multa grija pentru a fi conservate si protejate.

Vom avea pentru Suceava si Botosani o alta abordare. Regiunea NE e pe penultimul loc ca dezvoltare in UE si am decis un program special de dezvoltare unde includem toate sursele de finantare. Pe POR suma alocata pe regiunea NE e mai mare decat in oricare regiune din tara.

O comunitate nu poate fi pedepsita sa nu mai primeasca bani pana nu se termina proiectele in alte zone. Nu asa se dezvolta o tara. Vrem un cod adminstrativ cu toate legile din administratia locala. Era inadmisibil sa continuam cu situatia in care oricate semnaturi erau inainte pe un document primarul era vinovat. Problema legata de salarizarea primarilor a fost rezolvata deocamdata. Lucram la o analiza privind salarizarea personalului din administratie. Nu putem astepta performanta cu salarii mici. Avem si propuneri pentru legislatia urbanismului.”

Mihaita Negura, primarul municipiului Campulung Moldovenesc:

„A fost aprobata partia de schi de pe Rarau. Stiti situatia. Intrebarea e daca pe agenda dvs. aveti in calcul si finalizarea acestui obiectiv foarte important pentru toata Moldova si nu doar judetul Suceava. Hotelurile sunt goale. Avem o problema la nivel de zona. Ne mai trebuie maxim 3 milioane de euro pentru finalizare. Sunt foarte ingrijorat ca investitia asta se va transforma in fier vechi.”

Liviu  Dragnea:

„A fost o abordare gresita. A fost foarte multa dorinta, dar nu s-a gandit si la putinta. Avem acum 500 milioane de lei neachitati pentru partii. Primarii au fost incurajati sa lucreze fara a se gandi cineva daca se poate plati. Nu e doar Campulungul. Dincolo de multe nereguli, e o problema la care incercam o rezolvare. Primul lot de microbuze scolare e in grafic. Am discutat cu ministrul Educatiei sa imi transmita primul draft de repartizare pe judete. Pe lotul 2 procedura de achizitii e in derulare ca sa putem acoperi toate solicitarile care au venit. In perioada urmatoare, vor incepe sa soseasca.

Voi veni la suceava inca de cel putin 2 ori in vara asta si chiar si la toamna. Marti, vom trimite la Bruxelles forma finala a acordului de parteneriat.”

Primarul comunei Vulturesti a criticat guvernarea judeteana ca nu face nimic pentru a reface 3 km de drum care fac legatura cu Suceava.

Dragnea:

„Am ajuns la situatia cu mii de santiere pe care sa nu le putem derula. Am prioritizat si cel mai important pentru rural e apa si e obligatie asumata cu UE la care am putea plati penalizari. Un teren de fotbal intr-o comuna e important, dar nu e prioritar. Nu vor fi excluse de la finantare pe veci, dar nu ne permitem sa alocam bani pentru asa ceva. Nu pot da sperante pentru asa ceva.

Am prins o suma foarte mare pentru dezvoltare urbana. Cei de la Comisia Europeana au inteles. Nu e firesc ca banii pentru urban sa fie dusi catre cei 7 poli urbani din tara. Suma alocata e de 2,7 miliarde euro la care au acces toate municipiile si orasele. Vreau ca orasele mici si mijlocii sa aiba acces la aceasta suma.

Va spun inca odata ca abordarea nostra e foarte clara in ce priveste Regiuena de NE si in special judetele Suceava, Botosani si Vaslui unde trebuie o atentie sporita dar care au potential foarte mare. Toata lumea vine sa viziteze Suceava si se minuneaza si pleaca. Dorinta noastra e sa va ajutam serios si oamenii de aici sa aiba acces la bunastare. Cred ca zona va deveni una atractiva si dezvoltata. Multi vorbesc de marele Stefan si putini sunt cei care au facut ceva pentru memoria lui.”


Intră acum și în grupul de