S-a dat startul inscrierilor pentru Universitatea de Vara Suceava. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

10421112_757022181008558_4815533836468096266_nAsociația Studenților din Universitatea Suceava (ASUS), organizează în perioada 21 – 27 iulie 2014, cea de-a II-a ediție a Universității de Vară Suceava, informează într-un comunicat de presă, organizatorii manifestării.

Potrivit sursei citate, Universitatea de Vară Suceava – UVS se alătură programului Universități de Vară pentru Elevi – UVE, inițiativă a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), dezvoltată alături de Consiliul Național al Elevilor. Proiectul reprezintă cel mai amplu program național de promovare a unei alegeri informate și corecte a studiilor universitare de către elevii din România.

Universitatea de Vară Suceava are ca activitate principală simularea procesului de predare, învăţare şi evaluare a elevilor absolvenţi ai clasei a XI-a în mediul academic sucevean, respectiv Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava – USV.

Evenimentul se adresează elevilor din toată ţara, absolvenți ai clasei a XI-a, care doresc să se familiarizeze cu viitorul centru universitar in care vor să studieze, dar şi cu viaţa de student sucevean atât în campus, cât și în cămin.

De ce elevul de clasa a XI-a? În această perioadă se cristalizează opţiunea elevului pentru viitorul centru universitar unde îşi va efectua studiile superioare, respectiv specializarea, ultima vacanţă de vară înaintea Bacalaureatului, etapă de cunoaştere şi deschidere de noi perspective.

„În cadrul Universității de Vară Suceava punem la dispoziția participanților o echipă de profesori, fie că sunt tineri ori experimentaţi, bine pregătiţi în domeniul lor academic, gata sa ofere asistenţă viitorilor studenţi în domeniul ales, familiarizarea cu programa educaţională din anul I, cursuri din cadrul diferitelor facultăți, workshop-uri tematice şi training-uri în vederea dezvoltarii personale; conferinţe și activităţi extracuriculare”, transmit organizatorii.

În document se arată că, sunt așteptați toți elevii dornici să cunoască, să experimenteze studenția adevărată, să fie mai pregătiți să facă o alegere corectă privind facultatea pe care doresc să o urmeze și în bună măsură dornici să se implice în organizații studențești pe perioada studiilor.

Înscrierile se desfășoară în perioada: 1– 30 iunie 2014, pe site-ul: www.asussv.ro

Taxa de participare pentru elevi este în cuantum de 200 lei. Taxa de participare include cazarea și masa pe tot parcursul perioadei menționate (21 – 27 iulie 2014).

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul: www.asussv.ro sau pagina de facebook: UniversitateaDeVaraSuceava


Intră acum și în grupul de