Nechifor: „Am sentimentul ca seful ISJ nu a inteles prea bine cum stau lucrurile cu zona educationala din judetul Suceava”


Intră acum și în grupul de

Conferinta de presa

Catalin Nechifor, presedintele CJ Suceava:

„La Brosteni, au fost in ultima perioada incidente legate de foc la case si blocuri si tanand cont ca e o localitate la foarte mare distanta de orase cu pompieri, am avut o discutie cu o asociatie din Luxembourg care va pune la dispozitie o masina specializata la incendii si descarcerare. Un echipament TLF si rezervor de 3000 litri de apa si spuma de 300 litri. Primarul de la Brosteni a fost anuntat si speram sa poata asigura transportul pana in tara.

La nivel de judet, sunt inregistrate 42 de cereri pentru microbuze scolare. Va fi o prima transa alocata Sucevei din cele 600 deja achizitionate. Au fost, din pacate,  etape pierdute la licitatie si de o luna, lucrurile s-au clarificat si vor incepe livrarile. Suceava va primi un numar important de masini. La a doua licitatie se va asigura intregul necesar de microbuze.

Voi avea o discutie punctuala cu dl Lazar, seful ISJ, referitor la anunturile sale cu inchiderea scolilor,pentru ca am sentimentul ca nu a inteles prea bine cum stau lucrurile cu zona educationala din judetul Suceava.

Inteleg ca in acest an sunt resurse pentru inchiderea datoriei de la Campulung. Din anumite discutii si evaluari la care am participat incercam sa gasim solutii si cu constructorii, dar in urma cu 2 luni primaria a actionat in instanta firmele constructoare si din punctul meu de vedere, asta creeaza un handicap major la continuarea lucrarilor. Nu se poate comenta oportunitatea actiunii in instanta dar, juridic, cat timp va exista actiunea nu se pot continua lucrarile.

Probabil vor fi si expertize tehnice. Din pacate, acest moment juridic creat de Primarie ne aduce in situatia: chiar de ar fi bani, nu vor putea fi decontati. Speram ca instanta sa se pronunte si poate ar fi un sens ca si Corpul de Control al Guvernului sa vina la fata locului ca sa vedem ce se intampla cu cele exprimate de primarul Negura. Fiecare insa trebuie sa intelegem ce spunem si ce sustinem. Asta am vrut sa transmit in spiritul adevarului si al realitatii de acolo.

Voi trimite  impreuna cu prefectul o adresa primariilor pentru a multumi pentru participarea la actiunea cu Dragnea.  A fost de departe cea mai reusita la nivel administrativ. Vrem sa sedimentam mai bine problematica gasita la nivel local si vom cere sa transmita problemele pe ministere de la fiecare comuna.

Imi doresc ca dezbaterea creata ieri la Suceava sa poata fi cu rezultate palpabile. Cand vine un ministru sa il intrebam pe segmentul sau. Apreciez prezenta primarilor. Cateva localitati au trimis viceprimarii si singura localitate care nu a avut reprezentant a fost Radauti. Cei de la PDL au pierdut o ocazie buna de a fi solidari cu Suceava si cu judetul. Am apreciat ca alesii judeteni ai PNL au fost in sala. PDL a incercat sa boicoteze.

PDL s-au pozitionat in afara judetului Suceava. Nu e prima data.

Subiectul legat de inchiderea scolilor e tratat doar la nivel local. Nu vine prefectul sau inspectorul sef al ISJ sa decida. Noi facem eforturile necesare ca sa asiguram finantare pentru dezvoltarea scolilor in judet.

Dl Lazar nu intelege politica Guvernului actual foarte bine. Guvernul nu inchide scolile. Ii vom mai explica odata daca e nevoie.

Daca primarul Negura are chestiuni care tin de decontari, e de incurajat, dar actiunea in instanta blocheaza chestiunea cu partia. Eu am avut doar rol de mediator. Voi mai avea o discutie cu primarul Negura pentru ca a trecut campania si e mai relaxat acum sa vedem ce se poate face.”


Intră acum și în grupul de