Absolventii suceveni vor sustine, marti, prima proba a examenului de Bacalaureat 2014. Detalii aici!


Intră acum și în grupul de

simulare BACLa sesiunea iunie-iulie 2014 a examenului naţional de Bacalaureat ce se va desfăşura la nivelul judeţului Suceava, s-au înscris un număr de 5.954 de candidaţi, dintre care 5.318 din seria curentă şi 636 din seriile anterioare, au anunţat reprezentanţii IŞJ Suceava.

Sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2014 începe în data de 10 iunie cu susţinerea probei orala la limba română. Astfel, în intervalul 10-27 iunie se vor desfăşura probele de competenţe de comunicare în limba română, digitale şi de comunicare într-o limbă străină. Probele scrise încep pe 30 iunie, cu examenul scris la limba şi literatura română, şi se termină pe 4 iulie cu proba scrisă la alegere. Elevii vor afla primele rezultate pe 7 iulie. Dacă nu vor fi mulţumiţi de notele obţinute, vor putea depune contestaţii, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 11 iulie.

A. Probe orale

10 – 12 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
1 – 13 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
16 – 20 iunie Evaluarea competenţelor digitale
23 – 27 iunie Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională

B. Probe scrise

30 iunie Limba şi literatura română
1 iulie Limba şi literatura maternă
2 iulie Proba obligatorie a profilului
4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării
7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
8 – 10 iulie Rezolvarea contestaţiilor
11 iulie Afişarea rezultatelor finale

Reamintim că, pentru prima oară în acest an, atât elevii de clasa a XII-a, cât şi cei de clasa a XI-a au susţinut în luna martie simulare pentru examenul de Bacalaureat. Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, speră ca astfel elevii să fie mai bine pregătiţi şi să obţină rezultate mai bune decât cele din ultimii trei ani. Subiectele pe care elevii le-au primit în primăvară respectă programa şi structura după care sunt alcătuite şi subiectele de la Bacalaureat 2014.


Intră acum și în grupul de