Botosanean ratacit in Masivul Rarau, gasit cu ajutorul jandarmilor montani


Intră acum și în grupul de

 Un tânăr de 26 de ani din comuna botioşăneană Văculeşti a anunţat, luni după-amiază, prin 112 că s-a rătăcit în timp ce urca Masivul Rarău.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, el a spus că a plecat din municipiul Câmpulung Moldovenesc spre Vârful Rarău, însă s-a abătut de la traseul marcat şi s-a rătăcit, nemaiputându-şi continua deplasarea.

rarau

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc, aflat în serviciu pe unul din traseele turistice din zonă l-a găsit după o oră în zona  Cheile Moara Dracului.

Bărbatul a relatat jandarmilor faptul că intenţiona să ajungă la o stână la care a lucrat în anul precedent şi a pornit pe traseul Câmpulung Moldovenesc – Valea Caselor – Cheile Moara Dracului – Popii Rarăului – Vârful Rarău.

În apropiere de Cheile Moara Dracului, a încercat să ocolească o zonă greu accesibilă, însă s-a rătăcit. Necunoscând zona şi nefiind sigur de modul de întoarcere la traseul marcat, a solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112.

Având în vedere că bărbatul nu a acuzat probleme de sănătate, jandarmii l-au condus până la un traseu mai accesibil şi i-au dat indicaţii pentru a ajunge în siguranţă în zona Vârfului Rarău.


Intră acum și în grupul de