Student al USV, calificat la Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul din Polonia


Intră acum și în grupul de

Andrei Danila 1În perioada 2-5 iulie 2014 va avea loc la Legnica, în Polonia, Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul, competiție la care studentul Andrei Marius Dănilă s-a calificat în baza sistemului de selecție al Federației Române de Tir cu Arcul, Federație Națională aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit sursei citate, multiplu campion național, Andrei Marius DĂNILĂ este student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport în cadrul universității sucevene, membru al lotului național de seniori și practică tirul cu arcul de 9 ani.

Pasiunea studentului sucevean pentru acest sport, care necesită multă concentrare și disciplină, a cunoscut o creștere constantă de-a lungul timpului. Locul al treilea, obținut la primul concurs pentru copii la care a luat parte, l-a motivat pentru a se pregăti din ce în ce mai intens pentru a participa ulterior la alte numeroase concursuri internaționale în țări precum – Germania, Polonia, Ungaria, Ucraina, Danemarca, Croația.

Andrei Danila 2„Printre competițiile recente la care sportivul Andrei Marius DĂNILĂ a participat, trebuie să menționăm Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în luna octombrie 2013, la Wuxi, în China, precum și Campionatul National de sală, din luna februarie 2014, atunci când a obținut locul I, atât la individual, cât și cu echipa.

Având în vedere faptul că participarea la o competiție de acest nivel este o realizare deosebită care contribuie la creșterea prestigiului școlii sucevene universitare de sport, conducerea USV a decis să susțină financiar o parte dintre costurile participării lui Andrei Marius DĂNILĂ la Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul, în Polonia. Îi urăm ca toate săgețile să ajungă la țintă!”, transmit reprezentanţii USV.


Intră acum și în grupul de