Student al USV, calificat la Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul din Polonia

Andrei Danila 1În perioada 2-5 iulie 2014 va avea loc la Legnica, în Polonia, Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul, competiție la care studentul Andrei Marius Dănilă s-a calificat în baza sistemului de selecție al Federației Române de Tir cu Arcul, Federație Națională aflată sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, informează într-un comunicat de presă, reprezentanţii Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava.

Potrivit sursei citate, multiplu campion național, Andrei Marius DĂNILĂ este student în anul I la Facultatea de Educație Fizică și Sport în cadrul universității sucevene, membru al lotului național de seniori și practică tirul cu arcul de 9 ani.

Pasiunea studentului sucevean pentru acest sport, care necesită multă concentrare și disciplină, a cunoscut o creștere constantă de-a lungul timpului. Locul al treilea, obținut la primul concurs pentru copii la care a luat parte, l-a motivat pentru a se pregăti din ce în ce mai intens pentru a participa ulterior la alte numeroase concursuri internaționale în țări precum – Germania, Polonia, Ungaria, Ucraina, Danemarca, Croația.

Andrei Danila 2„Printre competițiile recente la care sportivul Andrei Marius DĂNILĂ a participat, trebuie să menționăm Campionatul Mondial de tineret, care s-a desfășurat în luna octombrie 2013, la Wuxi, în China, precum și Campionatul National de sală, din luna februarie 2014, atunci când a obținut locul I, atât la individual, cât și cu echipa.

Având în vedere faptul că participarea la o competiție de acest nivel este o realizare deosebită care contribuie la creșterea prestigiului școlii sucevene universitare de sport, conducerea USV a decis să susțină financiar o parte dintre costurile participării lui Andrei Marius DĂNILĂ la Campionatul Mondial Universitar de Tir cu Arcul, în Polonia. Îi urăm ca toate săgețile să ajungă la țintă!”, transmit reprezentanţii USV.