Drumul spre Pietrele Doamnei va fi modernizat pana in toamna acestui an


Intră acum și în grupul de

În toamna acestui an se va finaliza modernizarea DN 175 A, ce va asigura accesul spre Vârful Rarău dinspre Valea Bistriţei. Anunţul a fost făcut, marţi, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că drumul urmează să fie modernizat pe o distanţă de opt kilometri şi va asigura accesul pe Masivul Rarău din zona Chiril, Crucea, Broşteni, Dorna Arini şi Vatra Dornei. „Pentru a putea promova această nouă rută turistică, drumul judeţean se va numi Drumul Comorilor, o legătură directă cu legenda de pe Pietrele Doamnei, ce va contribui cu un plus la brandul Bucovinei”, a spus Nechifor.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, vor fi efectuate lucrări de modernizare şi a drumului care face legătura din DJ 175 A spre platoul alpin din Masivul Rarău, pe o distanţă de un kilometru care este acum drum de piatră. „Masivul Rarău devine foarte frecventat de turişti şi vrem să oferim condiţii pentru a se ajunge în condiţii bune în zonă pentru plimbare montană, pentru escalada alpină, dar şi pentru cei care fac turism religios”, a spus Nechifor.

muntele rarau

Pietrele Doamnei sunt înalte de 70 de metri şi sunt situate la altitudinea de 1.634 de metri, în Masivul Rarău. Potrivit unei legende, domnitorul Petru Rareş, în cea de-a doua domnie, în timpul unei năvăliri a turcilor, şi-ar fi ascuns familia şi averea într-o peşteră din zona Rarău, dar turcii au ajuns în acel loc, iar domniţa Elena şi fiica sa au încercat să fugă, dar era prea târziu.

Cele două au început să se roage, după care s-a auzit un puternic zgomot şi una dintre stânci s-ar fi desprins şi a căzut pe locul unde fusese ascunsă averea şi i-a surprins şi pe atacatori.

Masivul Rarău are trei căi de acces, din care una, de pe DN 17, prin comuna Pojorâta, care a fost modernizată printr-un program cu finanţare europeană, cel care se modernizează în acest an, prin Chiril şi un alt drum, din Câmpulung Moldovenesc prin Moara Dracului şi Izvorul Alb care urmează să fie modernizat de municipiul Câmpulung Moldovenesc odată cu finalizarea lucrărilor la pârtia de schi din zonă.


Intră acum și în grupul de