Peste 300 de controale efectuate de Protectia Consumatorului, in luna mai, la Suceava


Intră acum și în grupul de

Vasile LatisComisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Suceava a desfasurat, în cursul lunii mai, un număr de 330 de actiuni de control, în urma cărora au fost aplicate 121 de amenzi in valoare de 205.450 lei, informează într-un comunicat de presa, seful CJPC Suceava, Vasile Latiş.

Potrivit sursei citate, s-au mai inregistrat 129 de reclamatii, fara a se evidentia un operator economic.

Tematicile de control demarate de comisarii suceveni au vizat respectarea prevederilor legale privind comercializare produselor de panificaţie, comercializarea, prezentarea şi etichetarea apelor minerale şi comercializarea materialelor de construcţii.

În ceea ce priveşte tematica de control privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializare pâinii şi a produselor de panificaţie, comisarii suceveni au efectuat 73 de acţiuni de control în urma cărora au aplicat 24 de amenzi, în valoare de 14.600 lei.
Totodată, referitor la verificările privind comercializarea, prezentarea şi etichetarea apelor minerale (tematică ce este încă în derulare), s-au efectuat 11 acţiuni de control, aplicându-se patru amenzi în valoare de 9.800 lei.

„Am constatat deficinţe de etichetare, unele referitoare la înălţimea înscrisurilor de pe etichetă, înscrisuri neconforme cu prevederilor legale, sau neînscrierea pe etichetă a sursei”, a aratat Latiş.

Tot în luna mai, după cele 73 de controale efectuate la agenţii economici ce comercializează materiale de construcţii, comisarii suceveni au aplicat 27 de amenzi în valoare de 39.800 lei, totodată, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 2.218 lei. Comisarii au găsit produse cu termenul de valabilitate depăşit, produse cu etichete netraduse la produsele din import şi produse care nu aveau afişate preţurile.


Intră acum și în grupul de