Licitatia pentru reabilitarea unor strazi si poduri din municipiul Suceava va fi reluata intr-o luna de zile


Intră acum și în grupul de

Şeful administraţiei locale sucevene, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că licitaţia electronică pentru stabilirea executantului unui proiect suplimentar finanţat prin POR, ce prevede reabilitarea a unor bulevarde, străzi şi poduri din municipiul Suceava, se va relua după ce unul dintre competitori, asocierea condusă de firma Tehnic Asist Botoşani, a depus contestaţie faţă de descalificare, iar Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) i-a dat dreptate.

Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a menţionat că asocierea condusă de Tehnic Asist Botoşani a fost descalificată în baza documentelor transmise de ANRMAP. „ANRMAP a spus că trebuie descalificaţi, iar CNSC că e în ordine şi să-i primim”, a spus Lungu.

ion lungu1

El a arătat că în aceste condiţii licitaţia se va relua într-o lună. „Trebuie stabilit cât mai repede executantul acestei lucrări pentru că fondurile vor putea fi folosite doar până la 15 iulie 2015”, a explicat edilul-şef sucevean.

Licitaţia a fost  câştigată iniţial de firma Victor Construct Botoşani cu preţul cel mai mic, de 19,8 milioane de lei, iar ceilalţi şase competitori au avut preţuri mai mari.

Prin acest proiect se prevede reabilitarea a două bulevarde şi a mai multor străzi, dar şi reparaţii capitale la pasajul peste calea ferată în cartierul Iţcani şi a podului peste râul Suceava din cartierul Iţcani, ambele fiind pe traseul E 85 şi alte două poduri mai mici din cartierul Burdujeni.

Pentru acest proiect a fost prevăzută suma de 27 de milioane de lei şi că licitaţia a fost câştigată cu 72 la sută din sumă.

Municipiul Suceava a derulat prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană Lici(PIDU) cinci proiecte finanţate prin POR pe Axa 1.1, în valoare totală de 22 de milioane de euro prin care au fost reabilitate străzi, s-a modernizat zona centrală şi s-au construit două parcaje subterane,  construcţia Centrului Tradiţiilor Bucovinene, reabilitarea iluminatului public pe artera principală şi un proiect de supraveghere a spaţiului public din municipiu cu 72 de camere de luat vederi fixe şi 36 de camere mobile.

În urma economiilor realizate la licitaţiile organizate pentru execuţia lucrărilor a fost acceptat un proiect suplimentar de 8 milioane de euro pentru reabilitarea a zece străzi, a trei poduri şi a unui pasaj peste calea ferată.


Intră acum și în grupul de