O portiune de 200 de metri de drum national trece de la CNADNR la Consiliul Local Falticeni


Intră acum și în grupul de

catalin comanGuvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre privind transmiterea unui sector de drum naţional, situat în municipiul Fălticeni, aflat în domeniul public al statului, din administrarea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, Investiţii Străine, Parteneriat Public-Privat şi Promovarea Exporturilor în administrarea Consiliului Local al Municipiului Fălticeni, judeţul Suceava.

Guvernul a adoptat această hotărâre în vederea reglementării circulației vehiculelor și a accesului pe un sector de drum național în vecinătatea căruia au fost amplasate mai multe obiective economice, se arată în comunicatul guvernului.

Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a explicat că solicitarea a fost depusă de mai mult de un an de municipalitatea fălticeneană care avea nevoie de trecerea acestei porţiuni de drum în administrarea locală pentru a definitiva Planul Urbanistic General.

Porţiunea de drum respectivă are 198 de metri liniari şi este situată la ieşirea din municipiul Fălticeni spre Roman.

În condiţiile în care în zona respectivă, de mai mulţi ani, au fost construite mai multe imobile, pentru definitivarea PUG era nevoie de avizul CNADNR, iar respectivul drum trebuia să fie în administrarea locală.

Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost iniţiat de municipalitatea Fălticeni şi a fost promovat de CJ Suceava şi Prefectura Suceava, a mai spus primarul Cătălin Coman.


Intră acum și în grupul de