Sucevenii isi pot efectua, gratuit, analize medicale la Synevo


Intră acum și în grupul de

El a spus ca valoarea contractului semnat cu CJAS Suceava pentru luna septembrie este de 250 de milioane lei , iar pentru lunile octombrie si noiembrie de cite 150 de milioane, urmind ca pentru decembrie suma sa fie stabilita dupa rectificarea bugetara.

Oprea a subliniat ca din data de 30 iunie, cind a fost deschis ambulatoriul laboratorului, s-au efectuat, contracost, analize medicale pentru aproximativ trei mii de pacienti care s-au prezentat fie cu trimitere de la medicii de familie sau specialisti , fie din proprie initiativa. El a subliniat ca acest laborator efectueaza analize in premiera pentru judet , cum sint cele de biologie moleculara, determinarile de alergeni , markeri tumorali, etc. El a spus ca in privinta colaborarii cu Spitalul Judetean Suceava , Laboratorul Synevo a contractat o suma globala, din care mai exista inca fonduri.

„Daca s-ar face analize numai pentru bolnavii internati, la sfirsitul anului ar mai ramine bani in contul spitalului, la acest capitol”, a declarat Adrian Oprea.

El a anuntat ca din data de 1 octombrie ac, vor functiona si laboratoarele „Synevo” amenajate in spitalele de la Radauti si Cimpulung Moldovenesc.

„Investitiile pentru amenajarea spatiilor in care vor functiona laboratoarele de analize medicale sint de aproximativ 3 miliarde pentru cel de la Spitalul municipal Radauti si de 2, 5 miliarde pentru cel din Cimpulung Moldovenesc, iar personalul, care va fi preluat de astazi, a fost instruit, timp de patru saptamini la Laboratorul din Suceava”, a declarat Oprea.

Reamintim ca la inceputul lunii iunie a fost inaugurat la Spitalul Judetean Suceava Laboratorul de analize medicale „Synevo” , investitia fiind de 10 miliarde lei.


Intră acum și în grupul de