Termica poate distribui agent termic in Suceava pana in 2030 chiar daca nu mai are licenta


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului local să prelungească mandatul Termica SA pentru a continua activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic în municipiu până la finalizarea licitaţiei prin care se va stabili un nou operator în domeniu.

Lungu a spus că a primit de la ANRSC, autoritatea în domeniu, o adresă prin care se arată că Termica va putea presta acest serviciu până în anul 2030, chiar dacă are licenţa expirată, atunci expirând contractul de concesiune.

El a menţionat că acest contract se întrerupe după ce Consiliul local a stabilit organizarea unei licitaţii prin care să fie desemnat un operator de distribuţie şi transport a energiei termice.

Licitaţia pentru concesionarea serviciului de transport şi distribuţie urmează să fie organizată din nou săptămâna viitoare, după ce la primul termen a depusă ofertă doar Termica SA, fiind necesare cel puţin trei oferte.

Ion Lungu a mai declarat că Tribunalul Suceava a admis planul de reorganizare al Termica, propus de unul dintre creditori, Unicom, şi şi-a exprimat încrederea că eficientizarea activităţii nu se va face pe spatele Primăriei.

Primarul a spus că municipalitatea îşi propune să susţină „puţin spre deloc” activitatea de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic în municipiu.

Astfel, după ce va fi stabilit noul operator, împreună cu producătorul de energie termică, Bioenergy, urmează ca municipalitatea să stabilească o strategie pe termen lung în domeniu care să fie benefică atât pentru operatori cât şi pentru consumatori şi municipalitate.


Intră acum și în grupul de