Acasă Actualitate Termica poate distribui agent termic in Suceava pana in 2030 chiar daca...

Termica poate distribui agent termic in Suceava pana in 2030 chiar daca nu mai are licenta


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că va propune Consiliului local să prelungească mandatul Termica SA pentru a continua activitatea de transport şi distribuţie a agentului termic în municipiu până la finalizarea licitaţiei prin care se va stabili un nou operator în domeniu.

Lungu a spus că a primit de la ANRSC, autoritatea în domeniu, o adresă prin care se arată că Termica va putea presta acest serviciu până în anul 2030, chiar dacă are licenţa expirată, atunci expirând contractul de concesiune.



El a menţionat că acest contract se întrerupe după ce Consiliul local a stabilit organizarea unei licitaţii prin care să fie desemnat un operator de distribuţie şi transport a energiei termice.

Licitaţia pentru concesionarea serviciului de transport şi distribuţie urmează să fie organizată din nou săptămâna viitoare, după ce la primul termen a depusă ofertă doar Termica SA, fiind necesare cel puţin trei oferte.

Ion Lungu a mai declarat că Tribunalul Suceava a admis planul de reorganizare al Termica, propus de unul dintre creditori, Unicom, şi şi-a exprimat încrederea că eficientizarea activităţii nu se va face pe spatele Primăriei.

Primarul a spus că municipalitatea îşi propune să susţină „puţin spre deloc” activitatea de producţie, transport şi distribuţie a agentului termic în municipiu.

Astfel, după ce va fi stabilit noul operator, împreună cu producătorul de energie termică, Bioenergy, urmează ca municipalitatea să stabilească o strategie pe termen lung în domeniu care să fie benefică atât pentru operatori cât şi pentru consumatori şi municipalitate.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version