Vezi ce spune ministrul Mircea Dusa despre ordonanta privind sporurile militarilor


Intră acum și în grupul de

„Li s-a reparat o nedreptate care li s-a făcut anii trecuţi şi este bine că acest lucru s-a realizat”, a apreciat joi, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, făcând referire la ordonanţa de urgenţă adoptată, miercuri, de Guvern prin care s-au majorat sporurile angajaţilor din armată, servicii de informaţii, penitenciare.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Câmpulung Moldovenesc, el a precizat că banii vor alocaţi din bugetele fiecărui minister din subordinea cărora se află respectivele instituţii. „Mai mult, această ordonanţă a creat cadrul juridic pentru ca militarii care urmează să plece în continuare la pregătire în Portugalia şi în Statele Unite. Este vorba de piloţi şi personal tehnic pentru crearea capabilităţilor aviaţiei de vânătoare începând din 2017. Este vorba de avioanele F 16”, a spus Duşa.

mireca dusa

 Întrebat dacă spaţiul aerian al României a mai fost violat, ministrul Apărării a răspuns că forţele aeriene române împreună cu forţele aeriene ale NATO asigură 24 de ore din 24  securitatea spaţiului aerian.

 Guvernul a majorat sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informaţii, din apărare şi penitenciare. Sporurile au fost majorate prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de miercuri. Ordonanţa modifică salarizarea pe acest an a bugetarilor.

 Actul normativ a fost iniţiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate naţională, şi de Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Ministerul Apărării şi Ministerul Justiţiei.


Intră acum și în grupul de